Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικα45 οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σήμερα 1/11 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης...

45 οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σήμερα 1/11 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Αναβάλλονται όλα προγραμματισμένα χειρουργεία

Ραγδαία είναι η αύξηση των θετικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ από την αρχή της εβδομάδας 26/10 μέχρι και σήμερα. Mε απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ο 3ος όροφος του νοσοκομείου έχει διαμορφωθεί σε μονάδα covid-19 καθώς η πρώτη μονάδα covid-19 που δημιουργήθηκε αρχές της πανδημίας είναι κατειλημμένη από ασθενείς, ενώ από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 19 νοσηλευόμενους ασθενείς που είχαμε στις 26/10, ο αριθμός έφτασε τους 45, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ από 2 στους 4 ασθενείς.

Εν τω μεταξύ εχτές (Σάββατο) σημειώθηκαν ακόμη δέκα νέες εισαγωγές (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες) στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Πρόκειται για τέσσερις ασθενείς από την Ξάνθη δύο άνδρες 61 και 70 χρόνων και δυο γυναίκες 27 και 78 χρόνων, έναν 80χρονο από τη Θεσσαλονίκη (πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη), έναν 53χρονο και μια 55χρονη από την Αλεξανδρούπολη, δυο γυναίκες 64 και 83 χρόνων από την Χρυσούπολη (Καβάλα) και την Κομοτηνή αντίστοιχα, ενώ ένας 64χρονος ο οποίος διεκομίσθει από τις Σέρρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επίσης δόθηκαν και τρία εξιτήρια και συγκεκριμένα σε τρείς γυναίκες. Σε μια 36χρονη από την Κομοτηνή η οποία έκανε εισαγωγή στις 21/10, σε μια 63χρονη από την Καβάλα η οποία έκανε εισαγωγή στις 22/10, καθώς και σε μια 86χρονη από τη Δράμα η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Με αυτά τα δεδομένα σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 45 ασθενείς. Από αυτούς οι 35 είναι στη covid-19, οι 4 στη ΜΕΘ και 6 στη ΜΕΛ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Όλγα Ορφανίδου

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Θράκη: Κυνηγός πυροβόλησε υπεύθυνο θήρας σε επιχείρηση για αγριογούρουνα

Ένα σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025 στην...

Τραγωδία στην Εγνατία: 19χρονος σκοτώθηκε με τη μηχανή του τα ξημερώματα

Άλλο ένα θαναφόρο τροχαίο στη χώρα με νεκρό ένα νέο άνθρωπο – η νέα...

Παρόμοια