42.634€ στη ΔΕΗ καλείται να πληρώσει το ΤΟΕΒ Φερών

Ο Aγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης θέλει να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τους τοπικούς βουλευτές ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, και δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία!

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι πολλά αλλά τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με αφορμή το λογαριασμό της ΔΕΗ .

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Δεν φτάνει που κάθε χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλημμύρες & ελλείψεις στοιχειωδών εγγειοβελτιωτικών έργων και πάρα πολλά ακόμη προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα κράτος, μάλλον πολιτικούς ενός κράτους που είναι εκτός τόπου και χρόνου και το λέμε αυτό γιατί δεν υπάρχει τίποτα ποιο παράλογο και εξωφρενικό να μην πληρώνει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης λογαριασμούς που είναι στο όνομα του, λογαριασμούς που μέχρι και το 2013 πλήρωνε κανονικά.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι τα αντλιοστάσια αυτά είναι αποκλειστικά για χρήση αποστράγγισης υδάτων που προέρχονται από την Βουλγαρία και που δεν αφορά χρήσης νερού άρδευσης καλλιεργειών. Είναι παράλογο και εξωφρενικό να ζητάτε από αγρότες που κάθε χρόνο χάνουν την παραγωγή τους λόγο πλημμυρών και λόγο έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων που εσείς ήσασταν υποχρεωμένοι να κάνετε, να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα για να αντλήσουν και να απομακρύνουν εκατομμύρια κυβικά νερού προερχόμενα από την Βουλγαρία.

Για όσους δεν γνωρίζουν σας ενημερώνουμε ότι με πολύ αγώνα έχουμε έναν από τους ποιο καλά οργανωμένους ΤΟΕΒ με 1,5 εκατομμύρια προϋπολογισμό τον χρόνο χρήματα τα οποία προέρχονται από το υστέρημα των αγροτών, με τα χρήματα αυτά πληρώνουμε όλο το κόστος της άρδευσης και της αποστράγγισης της περιοχής και δεν μπορούμε να φορτωθούμε άλλα βάρη και μάλιστα βάρη για τα οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη. (Τα χρήματα που χρωστάει το υπουργείο αφορούν τα αντλιοστάσια αποστράγγισης Πύθιου, Τυχερού, Φερών).