fbpx
28.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

4.000.000 ευρώ τα ταμειακά αποθεματικά του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής

- Χορηγούμενη-

Με γεμάτο «κουμπαρά» ξεκινάει την καινούργια χρονιά το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής καταγράφοντας μία οικονομική πρωτιά στην ιστορική του διαδρομή. Φέτος είναι η χρονιά κατά την οποία το Νοσοκομείο κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αποθεματικό από ποτέ, αλλά και να ξεκινήσει ένα νέο έτος με μηδενικές οφειλές προς τους προμηθευτές του.
Πιο συγκεκριμένα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου της Κομοτηνής περιέχουν ποσό – ρεκόρ για τα δεδομένα του, που φτάνει τα 4 εκ ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί ξανά στην πρόσφατη τουλάχιστον ιστορία του, και η επιτυχία του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι οι οφειλές του προς προμηθευτές είναι μηδενικές.
Ειδικά για την εξόφληση των οφειλών του, το Νοσοκομείο δέχθηκε μία επιπρόσθετη χρηματοδότηση στο τελευταίο τετράμηνο του 2016, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και το οποίο λέει ότι το ίδρυμα δεν έχει χρέη.
Τα μόνα χρέη που εκκρεμούν είναι εκείνα για τα οποία οι προμηθευτές έχουν ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης, ωστόσο όπως είπε στον «Χ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης τα οφειλόμενα χρήματα αυτών των περιπτώσεων υπάρχουν καταπιστευμένα σε λογαριασμούς, αλλά θα χρησιμοποιηθούν εφόσον οι προμηθευτές κερδίσουν τα δικαστήρια – ή εν πάση περιπτώσει θα τους πληρωθούν τόσα χρήματα, όσα θα επιδικαστούν. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι το ποσό των 4 εκ ευρώ του αποθεματικού, παραμένει «καθαρό» και γεμίζει με ελπίδα τη διοίκηση για το μέλλον.
Πάντως η αισιοδοξία είναι η λέξη με την οποία μπορεί κανείς να περιγράψει τη στάση του διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.  Ο κος Φιλιππίδης περιμένει ευχάριστες εξελίξεις μέσα στο 2017 και δεν το κρύβει. Κάποιες από αυτές άλλωστε έχουν ήδη δρομολογηθεί – ο λόγος για τις μόνιμες προσλήψεις γιατρών που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας και ορισμένες από τις οποίες αφορούν και το Νοσοκομείο μας.
Επιπλέον υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Υγείας και για μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, μαιών και παραϊατρικού προσωπικού που θα αφορούν και το Σισμανόγλειο. Η προκήρυξη αυτή αναμένεται να «βγει στον αέρα» μέσα στο 2017.
Επομένως συντρέχουν όλοι οι λόγοι εκείνοι που θα μπορούσαν να κάνουν τον κο Φιλιπππίδη να χαμογελά, εν τούτοις το μόνιμο «αγκάθι» για το Νοσοκομείο παραμένει το κτιριολογικό πρόβλημα. Η ανάγκη για ένα νέο και σύγχρονο Νοσοκομείο στο Νομό Ροδόπης είναι κοινώς παραδεκτή και το αίτημα αυτό έχει διατυπωθεί από όλες τις παρελθούσες διοικήσεις, αλλά και από πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.
Πάντως, σύμφωνα με τον κο Φιλιππίδη και για αυτό μπορεί να υπάρξουν ευχάριστα νέα μέσα στο 2017, αλλά επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει περισσότερα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μουσταφά Μουσταφά: «Το 2017 θα είναι χρονιά ανάταξης για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Εν τω μεταξύ το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά. Οι βουλευτές είχαν συνάντηση με τον διοικητή και τον υποδιοικητή του ιδρύματος, μετά το πέρας της οποίας ο κος Μουσταφά δήλωσε: «Είναι αρχή της χρονιάς και ήρθαμε να ευχηθούμε κουράγιο στη διοίκηση του νοσοκομείου μας, αλλά και να διερευνήσουμε τις προοπτικές του μέσα στο 2017».
Ο κος Μουσταφά που έχει και ευθύνη για θέματα υγείας στην περιοχή (προφανώς λόγω επαγγέλματος) υπερθεμάτισε τις προσλήψεις που προγραμματίζει το υπουργείο Υγείας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, γνωρίζοντας προφανώς ότι η έλλειψη προσωπικού είναι η πληγή που πονάει περισσότερο τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι άλλωστε σε κάθε ευκαιρία προτάσσουν την ανάγκη για την κάλυψη των κενών θέσεων περισσότερο ακόμη και από το κτιριολογικό. Άλλωστε έχουν πολλάκις πει πως «ακόμη και με προβλήματα στο κτίριο, το νοσοκομείο λειτουργεί. Χωρίς ανθρώπους όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει».
Ο κος Μουσταφά κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το 2017 θα είναι έτος ανάταξης για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής».
Πάντως είναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Κομοτηνής απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα στη δύση του 2016. Κι αυτό γιατί ήταν ενταγμένο σε όλες τις πολιτικές εξαγγελίες των πολιτικών που επισκέφθηκαν την περιοχή μας τον περασμένο μήνα, από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όλοι τους αναγνώρισαν την ανάγκη ύπαρξης μίας σύγχρονης υγειονομικής δομής και στην Κομοτηνή, όπως συμβαίνει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ενώ ειδικά στα προγράμματα των Τσίπρα – Μητσοτάκη, έτσι όπως αυτά παρουσιάστηκαν στις ομιλίες τους, ο Τομέας της Υγείας εμφανίστηκε σε θέσεις περιωπής.
Αυτό που μένει φυσικά είναι να δούμε τι από όλα αυτά θα έχει συμβεί σε έναν χρόνο από σήμερα, οπότε και θα κάνουμε το «ταμείο» του 2017.

xronos.gr

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο