fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συζήτηση του Υπουργού Υγείας με τους ασθενείς και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού νοσοκομείου Έβρου

- Χορηγούμενη-

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε την Τρίτη 31/1/2017 το Γ.Ν.Διδυμοτείχου  και  το  Π.Γ.Ν.  Αλεξανδρούπολης όπου  και  μίλησε απευθείας με  τους  εργαζομένους, τους  συλλόγους  ασθενών και συνδικαλιστικά σωματεία και άλλους φορείς σε ανοιχτή εκδήλωση που είχε  προγραμματιστεί  στο  Αμφιθέατρο  του  ΠΓΝΕ.
Παρουσιάστηκαν  οι δράσεις της διοίκησης του νοσοκομείου:
Α)Η ένταξη έργων του ΠΓΝΕ στο ΕΣΠΑ:

έχουν ήδη ενταχθεί η ανανέωση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ο εξοπλισμός της αίθουσας του ψηφιακού αγγειογράφουκαι 2 διαμερισμάτων ψυχικής υγείας.
Εξειδικευμένα έργα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ένταξης είναι η προμήθεια νέου σύγχρονου  Στεφανιογράφου,  η  ανανέωση  των  αναισθησιολογικών μηχανημάτων, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός  των  χειρουργείων και της καρδιοχειρουργικής κ.α.
Β) Η επαναπιστοποίηση έξι τμημάτων με το ΙSO9001 σχετικά με την πολιτική ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών (Ακτινολογικό, Πανεπιστημιακή Νεφρολογική, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Κέντρο Αίματος,  Κεντρική Αποστείρωση, Τμήμα ποιότητας.
Γ) Σε εξέλιξη η τελική έγκριση ενεργειακής αναβάθμισης μέσω ΚΑΠΕ με εγκατάσταση  φωτοβολταικών  συστημάτων που  θα  εξοικονομήσουν 500.000  ευρώ  ετησίως  και  η  υποβολή  φακέλου  για  εγκατάσταση Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας σε  συνδυασμό  με  ενεργειακή μόνωση.
Δ) ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΠ σε αυτόνομο τμήμα προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής  των ασθενών και  η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ε)  Έναρξη  παραλαβής  και  εγκατάστασης  του νέου  γραμμικού επιταχυντή του  Δωρεά  Ιδρύματος ΣΤ.  ΝΙΑΡΧΟΣ που θα  συμβάλλει σημαντικά στην ολοκληρωμένη θεραπεία των καρκινοπαθών.
ΣΤ) Ηλεκτρονικό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.
Με στόχο τη  βέλτιστη  εξυπηρέτηση  του  πολίτη η πλατφόρμα e–Ραντεβού, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα, θα διευκολύνει το κλείσιμο ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου.
Ζ) Ηλεκτρονική διακίνηση αιτημάτωνκαι χρεώσεις υλικών με barcode. Με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο, προγραμματισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας.
Η  Διοίκηση  του  Νοσοκομείου  εφαρμόζοντας  την  υπόσχεσή  της  για συμμετοχή των φορέων των ασθενών στη λήψη των αποφάσεων και την οικοδόμηση  ενός   ασθενοκεντρικού νοσοκομείου  είχε  την πρωτοβουλία να εντάξει στη συζήτηση με τον υπουργό και τους φορείς  των  ασθενών.
ΟΥπουργόςάκουσε  από  πρώτο  χέρι τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των ασθενών,συζήτησε μαζί τους όπως και με το προσωπικό του νοσοκομείου.
Ο Υπουργός τόνισε πως έχει εξασφαλιστεί πλέον ευστάθεια στο σύστημα, οπότε υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διαμορφωθεί μια πολιτική υγείας που θα εξασφαλίζει σε όλους απρόσκοπτη πρόσβαση στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των νέων από τις εξαρτήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των νέων από τις εξαρτήσεις πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών...