310 Τόνοι ακατάλληλων προϊόντων επεστράφησαν στην Τουρκία μέσα στο 2017 (βίντεο)

63 τόνους με ακατάλληλα προϊόντα, λόγω αυξημένης ποσότητας φυτοφαρμάκων, και κυρίως λεμόνια αλλά και αποξηραμένα βερίκοκα και ρόδια, επεστράφησαν στην Τουρκία μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι  γεωπόνοι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2017, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018, στο τελωνείο Κήπων του Έβρου.

Μάλιστα όπως δήλωσε και ο Προϊστάμενος της Διέθυνσης, Πασχάλης Παπαδάκης,  μέσα στο 2017, συνολικά 340 τόνοι προϊόντων επεστράφησαν στη γείτονα χώρα, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα.

“Δυστυχώς στην Τουρκία δεν υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος, και τα εν λόγω προϊόντα έρχονται κατευθείαν από τους παραγωγούς, και μάλιστα, δεν μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως εκ τούτου χρειάζονται περισσότερο φυτοφάρμακο, προκειμένου να διατηρηθούν, και για αυτό παρατηρείται αυτή η αυξημένη ποσότητα φαρμάκων.

Χορηγούμενη

Σε κάθε περίπτωση, εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας” επεσήμανε ο Πασχάλης Παπαδάκης.