Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θ2,2 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη νέα...

2,2 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη νέα γέφυρα στο Κόσμιο Κομοτηνής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την κατασκευή της νέας γέφυρας του οικισμού Κοσμίου στην Κομοτηνή, καθώς και την αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού.

Η χρηματοδότηση φτάνει τα 2.211.000 ευρώ και έχει εξασφαλιστεί από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

 Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μέτρα και πλάτος 16,75 μέτρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο, και θα κατασκευαστεί στη θέση της υπάρχουσας γέφυρας, η οποία είναι αρκετά παλαιά και εμφανίζει σημάδια καταπόνησης.

Παράλληλα με την κατασκευή της γέφυρας, το έργο προβλέπει και τη βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι την είσοδο του Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2 μέτρων.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφτηκε το σημείο της γέφυρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Αχμέτ Ιμπράμ και τους περιφερειακούς συμβούλους Ροδόπης κ. Κώστα Ναλμπάντη και κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και είχε ενημέρωση για το έργο από το Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Τάσο Παράσχου και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης κ. Κώστα Δερνεκτσή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια