Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
29.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικηση194.900 ευρώ στη Σαμοθράκη, από την έκτακτη ενίσχυση ορεινών και νησιωτικών δήμων

194.900 ευρώ στη Σαμοθράκη, από την έκτακτη ενίσχυση ορεινών και νησιωτικών δήμων

Στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

Με απόφαση του υπουργού, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύονται για το 2019 με συνολικό ποσό ύψους 20.597.000 ευρώ οι 88 μικροί νησιωτικοί δήμοι (με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους) και ηπειρωτικοί δήμοι και δήμοι της Περιφέρειας Κρήτης με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

Οι εν λόγω ενισχύσεις διατίθενται στους δήμους για την κάλυψη, είτε λειτουργικών τους δαπανών είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα, και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σημειώνεται ότι, πέραν των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, θεσπίστηκαν νέα κριτήρια κατανομής των πόρων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) με στόχο τη δικαιότερη και ορθολογικότερη ενίσχυση των δήμων, ιδίως των πιο μειονεκτικών.

Ειδικότερα, με τον νόμο 4555/18 (πρόγραμμα «Κλεισθένης 1») τα κριτήρια κατανομής αποτελούν ιδίως τα γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, συνδεόμενων με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, το μήκος των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, το μήκος του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, το επίπεδο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, τις κλιματολογικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, το ποσοστό ανεργίας κ.λπ.

oreinoidhmoi

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Καιρός: Ακραία ζέστη έως 44 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες, λόγω του καύσωνα που θα «χτυπήσει» τη χώρα μέχρι...

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Ενιαία ψηφιακή εφαρμογή για την καταγραφή οχημάτων στα χερσαία συνοριακά τελωνεία από την ΑΑΔΕ

Από τις 28 Ιουλίου 2025 τίθεται σε πλήρη λειτουργία η ενιαία ψηφιακή εφαρμογή για...

Παρόμοια