fbpx
15 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Απρ 21, 2021

Υποσχόμενες start-ups με έδρα την Ελλάδα για το 2021

- Χορηγούμενη-

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα φιλοξενεί αρκετούς επίδοξους και φιλόδοξους επιχειρηματίες με καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες ιδέες. Εκτός από τις ουκ ολίγες ευκαιρίες καζίνο, όπως η NetBet στοιχημα, τα τελευταία χρόνια, η ελληνική start-up σκηνή έχει γίνει ισχυρότερη, προσελκύοντας επενδύσεις και γεννώντας ιστορίες επιτυχίας.

- Χορηγούμενη-1

Ακολουθούν 5 τοπικές νεοσύστατες εταιρείες, οι οποίες ιδρύθηκαν τα τελευταία 1-3 χρόνια, δείχνουν πολλά υποσχόμενες, έλαβαν χρηματοδοτήσεις τον τελευταίο χρόνο και αυξάνουν γρήγορα το κοινό τους:

Prosperty

Η Prosperty ιδρύθηκε το 2020 και εδραιώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό ακινήτων στην Ελλάδα. Η start-up της τεχνολογίας ακινήτων προσφέρει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν ακίνητα, παρέχοντας ολοκληρωμένες καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και αυτοματοποίηση διεργασιών μαζί με διαφάνεια, επαγγελματισμό και ανταγωνιστικό κόστος. Η Prosperty συγκέντρωσε 1,1 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση από την Velocity.

Roadcube

Η Roadcube, που ιδρύθηκε το 2017, προσφέρει μια απλή μηνιαία συνδρομή για λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να αποκτήσουν και να διατηρήσουν πελάτες. Πώς λειτουργεί; Μέσω του εργαλείου συνέργειας, μειώνει το κόστος για την απόκτηση νέων πελατών και μέσω των προγραμμάτων πιστότητας αυξάνει τη διατήρηση των πελατών. Το 2020, η start-up εξασφάλισε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Dog Bakery

Η φρέσκια διατροφή των κατοικίδιων ζώων κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών. Για το λόγο αυτό, ο Σπύρος Παππάς και ο Γιώργος Ρήγας, λάτρεις των ζώων και ιδιοκτήτες σκύλων, άνοιξαν το Dog Bakery το 2018, προσφέροντας καθημερινά υγιεινά, μαγειρεμένα και φρέσκα τρόφιμα για κατοικίδια. Σήμερα, το Dog Bakery είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος για σκύλους, στην καρδιά της Αθήνας, με μια απίστευτη γκάμα μαγειρεμένων τροφίμων, λιχουδιών, γλυκών και κέικ με όλα τα φυσικά συστατικά, συμπληρώματα διατροφής, καθώς και περιποίηση μαλλιών και οδοντιατρικής για σκύλους και γάτες. Το 2020, η start-up επένδυσε περίπου 165 χιλ. ευρώ για να προωθήσει την αποστολή της.

Workathlon

Η Workathlon ιδρύθηκε το 2017 και προσφέρει μια λύση φιλοξενίας με τεχνολογία AI αποκλειστικά για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Προσφέρει μια πλατφόρμα προσλήψεων, επιτρέποντας στα ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν ταλέντα, ένα σύστημα παρακολούθησης υποψηφίων και υλοποιήσεις τεχνικής νοημοσύνης για να λύσουν τις ανάγκες πρόσληψής τους. Η Workathlon έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 150 ξενοδόχων και εκατοντάδων αιτούντων στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχοντας βγει κερδισμένη το 2020 κατά περίπου 100 χιλ. ευρώ.

DeepSea Technologies

Η DeepSea Technologies, που ιδρύθηκε το 2017, είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα και αναπτύσσει πλατφόρμα AI SaaS για την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση των πλοίων. Η πλατφόρμα της παρακολουθεί τα δεδομένα απόδοσης και λειτουργίας του πλοίου (ή του στόλου) σε πραγματικό χρόνο και μοιράζεται τις πληροφορίες με τους πλοιοκτήτες και τους ναυλωτές. 

Στη συνέχεια, η ομάδα χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της για να παρέχει βελτιωμένη ορατότητα και πληροφορίες για τη βελτίωση της απόδοσης του πλοίου/στόλου, τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Με την τελευταία επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ το 2020, η DeepSea Technologies διασφάλισε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία μπορεί να κάνει ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ