fbpx
20 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Υπόμνημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς τον Υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη

- Χορηγούμενη-

Κύριε  Υφυπουργέ,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης  θεωρεί ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης είναι εκρηκτικά. Ζητήματα τα οποία αφορούν γενικότερα την εφαρμοζόμενη πολιτική στην εκπαίδευση και  ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στο κτιριακό του Δήμου μας.

Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην εκπαίδευση αλλά και οι πρόσφατες εξαγγελίες  του Υπ. Παιδείας έχουν άμεση σχέση  με το περιεχόμενο και τις υλικοτεχνικές υποδομές της παρεχόμενης μόρφωσης.

- Χορηγούμενη-

Είμαστε αντίθετοι στο αυτόνομο «νέο σχολείο», που θα λειτουργεί με όλο και λιγότερη ευθύνη του κράτους, αλλά με αυξημένη την ευθύνη της “τοπικής κοινωνίας” (γονείς, επιχειρήσεις, Δήμους και Περιφέρειες). Όραμά μας είναι το Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους τους μαθητές ως τα 18 τους χρόνια, μετά από 2χρονη προσχολική αγωγή και όχι  τα διαφοροποιημένα προγράμματα σπουδών και η πλήρης εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης,

Η υποχρηματοδότηση  των σχολικών μονάδων, συνέπεια της πολυετούς ακολουθούμενης πολιτικής των δραστικών περικοπών,  αναδεικνύεται σε μέγιστο πρόβλημα της λειτουργίας των σχολείων. Φοβόμαστε ότι ειδικά τη νέα σχολική χρονιά  τα προβλήματα θα είναι ανυπέρβλητα αν δεν υπάρξει αύξηση των κονδυλίων. Να σημειώσουμε ότι οι γονείς δεν μπορούν πια να συμπληρώνουν από την τσέπη τους τις βασικές υποχρεώσεις του κράτους προς την εκπαίδευση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα πιο άμεσα και οξυμένα προβλήματα του Δήμου με τη μορφή υπομνήματος, για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

 

  1. 1. Οξύτατο κτιριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων

Όπως γνωρίζετε, η νηπιακή ηλικία θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες και καθοριστικές για την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας και του ψυχισμού του ανθρώπου, οπότε και απαιτείται να προσφέρουμε, σ` αυτή την τρυφερή περίοδο της ζωής τους, στα νήπια το πλέον κατάλληλο και ελκυστικό περιβάλλον ώστε να δημιουργήσουμε τις ιδανικότερες συνθήκες για την ομαλή εισαγωγή τους στο δημοτικό κι όχι να τα στοιβάζουμε σε ενοικιαζόμενες (ακατάλληλες τις περισσότερες φορές) αίθουσες. Σας γνωρίζουμε  ότι το 80% περίπου των Νηπιαγωγείων της πόλης μας στεγάζεται σε τέτοιες αίθουσες και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να προβείτε στον άμεσο σχεδιασμό για την ανέγερση δημόσιων σύγχρονων και ασφαλών Νηπιαγωγείων.

  1. Επιτακτική είναι η ανάγκη για την κατασκευή 2 Δημοτικών σχολείων, ένα στην Ανατολική περιοχή της πόλης και ένα στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ για να αποσυμφορηθούν 4 ΔΣ που έχουν πάρα πολλούς μαθητές.
  2. Το ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΩΝ εδώ και 6 χρόνια στεγάζεται σε προκάτ και πρέπει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει η κατασκευή ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.
  3. Ο Δήμος ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΌ ΕΝΑ ΝΈΟ ΚΤΗΡΙΟ Επαγγελματικού Λυκείου καθώς το κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ είναι πολύ παλιό και προβληματικό, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και διαρκώς χρειάζεται σοβαρές επισκευές.

 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Αχαρτογράφητος Έβρος: Τα Πετρωτά (φώτο+βίντεο)

Τα Πετρωτά είναι χωριό του Νομού Έβρου και ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ορεστιάδας. Δημιουργήθηκαν γύρω στο 1530 από Έλληνες που μετακόμισαν εκεί από την Ήπειρο και τη Μάλτα ενώ στη δεκαετία του 1970 μεγάλο μέρος των κατοίκων από τα Πετρωτά μετανάστευσαν στη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, το χωριό έχει περί τους 120 κατοίκους.

Αλεξανδρούπολη: Δίνεται ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινήτων ο πεζόδρομος Κύπρου (βίντεο)

Ξανά στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα δοθεί εντός κάποιων ημερών ο πεζόδρομος της Κύπρου στην Αλεξανδρούπολη, που ενώνει την κεντρική οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας με το λιμάνι και το πάρκινγκ.
- Χορηγούμενη -