Ξεκίνησαν στην Κομοτηνή οι εργασίες του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εργασίες του  6ου αναπτυξιακού συνεδρίου,  με κύρια θέματα τις υποδομές και μεταφορές.  Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής,  η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Το συνέδριο άνοιξαν με ομιλίες, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οι εξελίξεις στην οικονομία, δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να περάσουμε στη μεταμνημονιακη εποχή. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού.

Τώρα που φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων, οι ευθύνες μας γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το τέλος της επιτροπείας θα γίνει με τρόπο καθαρό και χωρίς νέα προαπαιτούμενα. Είναι καθήκον μας να σχεδιάσουμε από τώρα την μεταμνημονιακή Ελλάδα, στο κέντρο της οποίας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγής”.