Στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης, προχωρά η Δημοτική Αρχή. Με τη λειτουργία  της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ που δημιουργείται δίπλα, και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος σε 4 με 5 μήνες, και δεδομένου του γεγονότος, ότι τα απορρίμματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται στην Κομοτηνή εδώ και αρκετό καιρό, ήταν αναγκαία η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Κάτι το οποίο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, με το έργο να έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών (ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και Δήμος) υπεγράφη το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς λύνεται με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, και υλοποιείται ένα πολύ σημαντικό για την περιοχή έργο.

Μάλιστα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε και επιπλέον χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” και έτσι  μπορεί να ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Το σύνολο της χρηματοδότησης αγγίζει τα 2,4 εκ. ευρώ. “Πιστεύουμε μετά από ένα μήνα να έχουμε την έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο και υπολογίζουμε ότι εντός του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο,το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο, και συγχρόνως με την εκκίνηση της ΜΕΑ, νομίζω ότι περιβαλλοντικά, και σε ότι αφορά στην διαχείρση των απορριμμάτων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, πρωτοπορεί.” δήλωσε από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης.