Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΞεκινά η αναβάθμιση του Τελωνείου Κήπων

Ξεκινά η αναβάθμιση του Τελωνείου Κήπων

Από την αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων ξεκινά το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και του ΤΑΙΠΕΔ για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συνοριακών σταθμών της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο διαγωνισμός για τον σταθμό των Κήπων, προϋπολογισμού 12, 9 εκ. ευρώ, είναι ήδη στον αέρα, οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 10 Φεβρουαρίου και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων που θα γίνουν, ορίζεται σε 14 μήνες.

Μεταξύ άλλων, στους Κήπους θα προστεθούν νέες εγκαταστάσεις για X-RAY και narc control , ειδικές οδοί για βαρέα οχήματα και λεωφορεία, νέα κτίρια για φυτοϋγειονομικούς και κτηνιατρικούς ελέγχους και διαπλάτυνση του οδικού δικτύου, ώστε να επιτυγχάνεται πυκνότερη διέλευση Ι. Χ. οχημάτων. Θα ακολουθήσει ο συνοριακός σταθμός των Καστανεών, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η αναβάθμιση των δύο σημείων εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία, θα μειώσει έως και 75% τον χρόνο αναμονής στις δύο συνοριακές πύλες διέλευσης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Πρόταση για διάσωση και νέα χρήση της «Βίλας Πατσούκα»

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα Η Γνώμη το οποίο αφορά...

Επίσκεψη της Αλεξάνδρας Σδούκου στα γραφεία της ΔΕΕΠ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη και στα γραφεία της ΔΕΕΠ Έβρου βρέθηκε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας...

Περιορίζονται οι αναβολές στράτευσης – Στο χακί θα ντύνονται οι φοιτητές υποχρεωτικά στα 25 τους, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες...

Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: «Ναι» στον διάλογο, αλλά δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλιστικά αιτήματα

Αυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες έστειλε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς...

Παρόμοια