Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025
11.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΞάνθη: Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί τη λειτουργία δύο Δημοτικών Πολυϊατρείων

Ξάνθη: Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί τη λειτουργία δύο Δημοτικών Πολυϊατρείων

Μία νέα παρέμβαση κοινωνικής μέριμνας και υγειονομικής στήριξης για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την υπογραφή του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη για τη χρηματοδότηση της Πράξης «Λειτουργία δικτύου δύο Πολυϊατρείων Δήμου Ξάνθης».

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027» και στην προτεραιότητα «Κοινωνική Ενσωμάτωση και αντιμετώπιση της φτώχειας (ΕΚΤ+)», με συνολικό προϋπολογισμό 396.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Ξάνθης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης ανέφερε ότι η λειτουργία των δύο δημοτικών πολυϊατρείων «ενισχύει την πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, μειώνει τις ανισότητες και θωρακίζει τις τοπικές κοινωνίες», υπογραμμίζοντας τον κοινωνικό και πρακτικό αντίκτυπο της δράσης.

Η Πράξη αφορά τη λειτουργία δύο Δημοτικών Πολυϊατρείων, ενός στο Δροσερό και ενός στον αστικό ιστό της Ξάνθης, με στόχο την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτες και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Τα πολυϊατρεία θα στεγαστούν σε δημοτικούς χώρους και θα στελεχωθούν με ιατρούς μέσω συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

  • Στο Πολυϊατρείο Δροσερού: τρεις ιατροί ειδικοτήτων (Καρδιολόγος, Γενικός Ιατρός, Παιδίατρος).
  • Στο Πολυϊατρείο του αστικού ιστού: δεκαπέντε ιατροί ειδικοτήτων (Γενικός Ιατρός, Ορθοπεδικός, Χειρουργός, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Ουρολόγος, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Οφθαλμίατρος, Ενδοκρινολόγος, Γαστρεντερολόγος, Δερματολόγος, Πνευμονολόγος, Ακτινολόγος).

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν κλινική εξέταση, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, βασικές ιατρικές πράξεις, προληπτικό έλεγχο και διαχρονική παρακολούθηση ωφελούμενων.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στη διεύρυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, στη μείωση της πίεσης στις δημόσιες δομές και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή οικονομικά εμπόδια.

Η Πράξη θα ξεκινήσει στις 2 Ιανουαρίου 2026 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου 2029. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Νέο κατάστημα εστίασης με γεύσεις από την Τουρκία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κατάστημα όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το καφέ–μπαρ PENNAN, ένα νέο...

Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης: Ενημέρωση και παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στον Σύλλογο Γυναικών Νίψας

Εκπαιδευτική δράση με επίκεντρο τη γνώση και την πρόληψη πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης...

Φωταψία Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κίρκη

Τη φετινή αυλαία των γιορτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, άνοιξε η Κίρκη, το παλαιότερο χωριό...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής με τρεις τραυματίες

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025 και περί ώρα 21:20, σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στο 7,1...

Παρόμοια