Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου 2026, περίπου στις 07:00, στην οδό Ανδρέου Δημητρίου στην Ξάνθη, όταν απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου υποχώρησε μέσα σε μεγάλη τρύπα που άνοιξε στο οδόστρωμα.
Το απορριμματοφόρο εκτελούσε κανονικά δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων, όταν το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση. Οι εργαζόμενοι που επέβαιναν στο όχημα είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διασφάλιση της περιοχής, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Καθοριστική ήταν η συνδρομή του Στρατού, ο οποίος διέθεσε γερανοφόρο όχημα για τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή απομάκρυνση του απορριμματοφόρου.
Η κυκλοφορία στην οδό διεκόπη προσωρινά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν τα αίτια της καθίζησης, εξετάζοντας εάν οφείλεται σε φθορά του υπεδάφους ή σε προβλήματα του δικτύου υποδομών. Ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, ώστε να αποδοθεί ξανά ο δρόμος με ασφάλεια στην κυκλοφορία.






















