Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΒεβαιώθηκαν 5.775 παραβάσεις στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σε 18.286 ελέγχους

Βεβαιώθηκαν 5.775 παραβάσεις στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σε 18.286 ελέγχους

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παράβαση της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 684 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 18.286 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.775 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (607), της Θεσσαλονίκης (480), των Σερρών (354), στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (340), στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς (294) και της Κορινθίας (246).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Διακοπή υδροδότησης επί των οδών Κοραή, Λ. Δημοκρατίας, 28ης Οκτωβρίου και Βιζβύζη

Η Δ. Ε. Υ. Α. Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότιτην Δευτέρα...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Αλεξανδρουπολίτη Λευτέρη Μαμάτα

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον πανεπιστημιακό & στέλεχός του Λευτέρη Μαμάτα, που έφυγε πρόωρα από...

ΔΥΠΑ: 100% επιδότηση μισθών για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για το νέο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης...

Παρόμοια