Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
18.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΒαθμολογική Αδικία Αξιωματικών Αποφοίτων Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) τάξεων 1994 έως 2003

Βαθμολογική Αδικία Αξιωματικών Αποφοίτων Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) τάξεων 1994 έως 2003

Σας γνωρίζουμε ότι προσφάτως, άγνωστη προς εμάς συναδέλφισσά μας, επικοινώνησε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας και αφού μας παρουσιάστηκε ως απόφοιτη της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν.), μας εξέφρασε παράπονο σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξη που υφίσταται, τόσο η ίδια, ως Αξιωματικός, όσο και των σύνολο των αποφοίτων της Σ.Α.Ν. τάξεων 1994 έως και 2003.

Συγκεκριμένα, μας γνωστοποίησε ότι ενώ οι απόφοιτοι/ες των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) τετραετούς φοίτησης προήχθησαν στο βαθμό του Λοχαγού μετά από οκτώ (8) έτη υπηρεσίας (μη λογιζόμενου του χρόνου φοίτησης στις Σχολές), οι αντίστοιχοι της Σ.Α.Ν. (τετραετούς φοίτησης ομοίως) τάξεων 1993 έως 2003, προήχθησαν μετά από εννέα (9) έτη, υπολειπόμενοι δηλαδή ενός έτους, έναντι των λοιπών Αξιωματικών διαφορετικών προελεύσεων.

Η εν λόγω ανισότητα στην προαγωγή, εξαλείφθηκε για τους αποφοίτους/απόφοιτες της Σ.Α.Ν. τάξεων 2004 κι εφεξής, οι οποίοι/ες ακολουθούν βαθμολογική σταδιοδρομία όμοια των συναδέλφων/δελφισσών τους προερχομένων από Α.Σ.Ε.Ι. τετραετούς φοίτησης.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να εξαλειφθεί η αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι της Σ.Α.Ν. τάξεων 1993 έως 2003, μεταθέτοντάς τους στην αμέσως επόμενη βαθμολογική επετηρίδα, προκειμένου να συμβαδίζουν με τους συναδέλφους τους, εξ Α.Σ.Ε.Ι. προερχομένους.

Ο Πρόεδρος Βάιος Τσαπρούνης Υπολοχαγός (ΥΠ-Π)
Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Λύρατζης Ανθυπολοχαγός (ΔΒ)

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Δύο χρόνια Coffee berry στην Αλεξανδρούπολη – Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις και παρέες

Δύο χρόνια γεμάτα γεύσεις, αρώματα και στιγμές μετρά το Coffeeberry στην Αλεξανδρούπολη. Το γνωστό...

Muay Thai: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Σωκράτης Πουρσελάτζε από την Αλεξανδρούπολη!

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σωκράτης Πουρσελάτζε, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Αλεξανδρούπολη: «Θα συνεχίσεις να με αγαπάς, μαμά;» – Σοκάρουν τα λόγια του 5χρονου μετά τον βιασμό

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες του φρικιαστικού συμβάντος που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο...

Και πάλι πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου για 8η θητεία Ντούμπας Σταμάτης

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της "Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Έβρου Α.Ε.", διενεργήθηκαν...

Παρόμοια