Ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη & Πολίτες” και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης από το κέντρο της πόλης ολοκλήρωσε πριν λίγη ώρα την προεκλογική του δραστηριότητα κάνοντας  την κεντρική του ομιλία.

Στο πλήθος πολιτών που την παρακολούθησε, ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξης του, και μοιράστηκε το όραμα του για την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και την Τραϊανούπολη της επόμενης τετραετίας, με μια ομιλία “φωτιά” και με τον αέρα του νικητή που του δίνει η σιγουριά της αναγνώρισης του μεγάλου του έργου επί εννέα χρόνια σε δύο θητείες στο δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Χορηγούμενη

 

Η ομιλία του Βαγγέλη Λαμπάκη ξεκίνησε με αναφορά στο χρυσό και τους αγώνες που έχει κάνει επί είκοσι χρόνια εναντίον τους, κατηγορώντας, ευθέως τους συνυποψηφίους του Παύλο Μιχαηλίδη και Γιάννη Ζαμπούκη, ότι επιθυμούν την δραστηριότητα των χρυσοθήρων. “Ο μεν πρώτος, δηλώνει ότι είναι θεμιτό να συζητά μαζί τους και ο μεν δεύτερος μιλά για δημοψήφισμα”. 

Ωστόσο εκφράστηκε για άλλη μια φορά θετικά υπέρ της επένδυσης του LGN αφού πιστεύει μετά από επιστημονική διερεύνηση ότι έχει μηδενικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά θα φέρει και θέσεις εργασίας. Παράλληλα καθιστά την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο.

Κατόπιν ο Βαγγέλης Λαμπάκης εξαπέλυσε επίθεση σε συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την στάση που κράτησαν απέναντί του, συκοφαντώντας τον, όπως υποστήριξε. Επί επτά χρόνια όλα ήταν καλά και τους τελευταίους 15 μήνες ξεκίνησαν οι επιθέσεις.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε στο έργο του. “Η απορρόφηση 150 εκ. από το ΕΣΠΑ καθιστά το δήμο μας πρώτο στην Ελλάδα” τόνισε.

Εκτενή αναφορά έκανε στα έργα της τηλεθέρμανσης τόσο στις Φέρες από τον αγωγό ΤΑΡ, όσο και στην Τραϊανούπολη από το γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου, αλλά ανακοίνωσε και την τηλεθέρμανση του Άβαντα από τις εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσει ο Ομίλος Κοπελούζου.

Επίσης ανακοίνωσε πως ήδη υπάρχουν ανάδοχοι για την ανάπλαση των αποθηκών του ΟΣΕ, το σφαγείο Φερών και τον αγωγό των 18,5 χιλιομέτρων στο γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου. 

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης τόνισε για άλλη μια φορά πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας πλεονασματικός δήμος, που έχει κατορθώσει ακόμα την πρώτη 4ετία της θητείας του ως δήμαρχος να ξοφλήσει και τα παλιά χρέη που είχαν οι τότε δήμου Τραϊανούπολης και Φερών.

Αναφέρθηκε στα αθλητικά έργα όπως το αθλητικό “μπαλόνι”, στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος στηρίζοντας εκατοντάδες συμπολίτες, στις παιδικές χαρές, στην πινακοθήκη που σύντομα θα εγκαινιασθεί, στο ωδείο, τη βιβλιοθήκη και το πάρκο Αλτιναλμάζη και σε πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι δρομολογημένα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, στις εκατό και πλέον εκδηλώσεις πολιτισμού που γίνονται κάθε χρόνο στην πόλη.

Επίσης μίλησε και για το λιμάνι της πόλης και τις ενέργειές του να στηρίξει την όποια ανάπτυξή του με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξει η Κυβέρνηση και ο ΟΛΑ. “Το λιμάνι το θέλουμε για μαρίνα, για εμπορευματικό κέντρο και για ΝΑΤΥΟϊκή βάση για να έχουμε την ομπρέλα της ασφάλειας του ΝΑΤΟ” τόνισε με έμφαση.

“Αγαπώ ότι φέρνει οφέλη σ’ αυτό τον τον τόπο τον λαό και στα παιδιά μας”.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους παλιούς συνεργάτες του αλλά και τους νέους, επίσης και τους δημοτικούς υπαλλήλους με τους οποίους συνεργάστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και την οικογένειά του που τον στηρίζει.

“Πάμε για μια νέα καινούργια τρίτη νίκη. Να φτιάξουμε τον τόπο για τα παιδιά μας. Να τον αναπτύξουμε” ήταν τα τελευταία του λόγια πριν καλέσει στο βήμα τον Θόδωρο Αγγλιά για να τον ευχαριστήσει για όλα τα χρόνια της συνεργασίας τους.