fbpx
24 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Β. Λαμπάκης: «H κα Ποϊραζίδου σταματάει παρανόμως το “Βοήθεια στο Σπίτι” – ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Για παράνομη διακοπή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης με απόφαση της προέδρου του, Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι με έγγραφο της προέδρου προς τους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού, αναστάλθηκε η λειτουργία των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κέντρο Κοινότητας» και των ΚΑΠΗ για τρεις εβδομάδες. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η ίδια τους καλεί να εργαστούν εκ περιτροπής σε απογευματινή βάρδια και Σάββατο, μετακινώντας το προσωπικό από τις ενότητες των Φερρών και της Τραϊανούπολης για να συσκευάζουν τα δέματα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ.

Α-Δ: Βαγγέλης Λαμπάκης, Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου

«Η κα Ποϊραζίδου άρχισε με τραγικά λάθη»

«Γίναμε μάρτυρες προχτές μιας άλλης ενέργειας στο Πολυκοινωνικό από την καινούργια πρόεδρο, την κα Ποϊραζίδου, στην οποία, ούσα καινούργια στη θέση του προέδρου, με 100 ψήφους περίπου από τις δημοτικές εκλογές (δηλαδή με 100 ανθρώπους στο πρόσωπό της), ανατέθηκε από τον κ. Ζαμπούκη η αξιολογότατη θέση του προέδρου του Πολυκοινωνικού (κρίνοντας ταυτόχρονα και πολλούς κινδύνους για λάθη απέναντι στον αδύναμο άνθρωπο)» δήλωσε στο evros24 ο κ. Λαμπάκης, προσθέτοντας ότι η κα Ποϊραζίδου ξεκίνησε με «τραγικά λάθη».

- Χορηγούμενη-

Όπως αναφέρει, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), έχει συγκεκριμένα αντικείμενα – οι υπάλληλοι στις δομές, δηλαδή, στις τρεις δημοτικές ενότητες, προσφέρουν και βοηθούν καθημερινά ανήμπορους ανθρώπους που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη λίστα.

«Με απόφαση της κα Ποϊραζίδου – όχι του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου εκεί μπορούμε να έχουμε άποψη όλοι, μιας και εκπροσωπούμε παρατάξεις – σταματάει παρανόμως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (αυτό δε μπορεί να το κάνει) με κίνδυνο να χάσουν τη χρηματοδότηση και τις θέσεις αυτές» επεσήμανε στη συνέχεια, εξηγώντας πως όταν σταματά παρανόμως η λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος, και γίνεται ανάθεση άλλων καθηκόντων (και μάλιστα σε διαφορετικές δομές) στους ανθρώπους που αμείβονται για αυτόν ακριβώς το λόγο, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση.

«Ο γέροντας μπορεί να περιμένει το φαγητό του ή τα φάρμακά του για 20 μέρες; Μπορεί να περιμένει μέχρι να πεθάνει, ενδεχομένως»

Όπως παρατήρησε ο κ. Λαμπάκης, η ίδια καλεί τους εργαζόμενους να δουλέψουν εκ περιτροπής σε απογευματινή βάρδια και Σάββατο, μετακινώντας το προσωπικό από τις ενότητες των Φερρών και της Τραϊανούπολης για να συσκευάζουν τα δέματα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ. «Όπου μέχρι τώρα, εμείς, χρησιμοποιώντας εθελοντές, και με το προσωπικό το υφιστάμενο, μπορούσαμε και λειτουργούσαμε και ετοιμάζαμε τα δέματα» αναφέρει επί του θέματος.

«Η κα Ποϊραζίδου έδιωξε τους εθελοντές και έβαλε 20 διμηνίτες, καταργώντας για 20 μέρες το Βοήθεια στο Σπίτι. Δηλαδή ο γέροντας ο οποίος περιμένει το φαγητό του ή τα φάρμακά του, αυτός για 20 μέρες μπορεί να περιμένει; Μπορεί να περιμένει μέχρι να πεθάνει, ενδεχομένως» υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», τονίζοντας ότι αυτό δηλώνει έλλειψη ευαισθησίας και έλλειψη γνώσης του αντικειμένου. «Και βέβαια, αυτή η παρανομία μπορεί να στοιχίσει ακριβά στο Πολυκοινωνικό, στους δημότες, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης» δήλωσε εμφατικά.

«Είναι κρίμα, και αυτή η γυναίκα, με την ένδυα την αυτοδιοικητική, προσπαθεί να δημιουργήσει παρανόμως πράγματα και δομές, οι οποίες είναι πρωτάκουστες για το 2020 σε ένα Πολυκοινωνικό, το οποίο μέχρι τώρα δούλεψε με ισχυρού προέδρους, όπως ο κ. Γερακόπουλος και ο κ. Βαμβακερός, και έδωσε πραγματικά αμέριστη βοήθεια στον αδύναμο άνθρωπο» κατέληξε ο κ. Λαμπάκης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Avatar
Νικήτας Διαμαντόπουλοςhttps://www.evros24.gr/author/nikitas/
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ. MA στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας, Α.Π.Θ. Ερευνητής στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!