Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
24.2 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΤο παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» υποψήφιο για τα βραβεία Public...

Το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» υποψήφιο για τα βραβεία Public 2019

Υποψήφιο για τα βραβεία Public 2019, στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, είναι το παραμύθι «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα», του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ με εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη.

Ένα έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Για να βοηθήσετε την “Παράξενη παρέα του Ορφέα” να κάνει περισσότερους φίλους και να διαδώσει τα μηνύματα του βιβλίου μπορείτε να ψηφίσετε έως 20 Μαΐου 2019 στον σύνδεσμο: www.publicbookawards.gr/2019/vote2019.php

Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου. Η μοναδικότητα κάθε ψήφου ορίζεται από το e-mail ή Facebook λογαριασμό σου.

Τα βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2018).

Το βιβλίο:

Μια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα».

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένας πελαργός αργός, ένας παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ.

Ο Ορφέας με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου και συνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις». Συνδιευθύνει την ιστοσελίδα ArtPress – Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (artpress.sundaybloody.com).

Είναι παντρεμένος και στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την κόρη του, την Ευαγγελίνα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Σοκαριστικό τροχαίο στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής: 3 νεκροί, 2 σοβαρά τραυματίες -video

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/08) στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Στιγμές τρόμου για κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα "Το Τρίγωνό μας" στο fb, κάτοικοι του οικισμού Δίλοφος...

Μερομήνια 2025-2026: Πιθανότητα για “λευκά Χριστούγεννα” – Ζεστή Πρωτοχρονιά

Τα παραδοσιακά μερομήνια, που αποτελούν μια εμπειρική μέθοδο πρόγνωσης του καιρού και καταγράφονται τον...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Ουρά 600 μέτρων στα διόδια οδήγησε στην τραγωδία – Ομογενείς από Αλβανία οι νεκροί

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,...

Παρόμοια