Το Γενικό Λύκειο Τυχερού είχε την τιμή να υποδεχθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί παρουσίασαν με υπευθυνότητα τις μορφές εξαρτήσεων, τις επιπτώσεις τους στην υγεία και τη ζωή των νέων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης, της σωστής ενημέρωσης και της προσωπικής ευθύνης. Η ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε διαδραστική, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσία εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, που εντυπωσίασε τους μαθητές και εξήγησε με πρακτικό τρόπο τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.
Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την άρτια παρουσίαση και τη συμβολή της στην ενημέρωση και προστασία των νέων. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου και την κοινωνική ευαισθησία των μαθητών.



















