Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΤο «εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» -Οι τρεις δικλίδες ασφαλείας

Το «εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» -Οι τρεις δικλίδες ασφαλείας

Το εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι το μεγάλο στοίχημα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που έχει βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό, θα μπορούν οι πολίτες να το λάβουν είτε μέσω του gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πώς θα λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμούΟι δικλείδες ασφαλείας

Το έγγραφο περιέχει μόνο τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του πολίτη, ενώ διαθέτει τρεις δικλίδες ασφαλείας ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο: QR code, μοναδικό κωδικό και ψηφιακή σφραγίδα. 

«Ξεκινά και η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Είναι ακόμα μια ελληνική καινοτομία. Θα καταχωρείται αυτόματα στην ψηφιακή θυρίδα του κάθε πολίτη για να αξιοποιεί αυτό το πιστοποιητικό όπως αυτός κρίνει. Είναι, δε, και μια δικλίδα ασφάλειας διότι μόνο έτσι θα επιβεβαιώνεται ο νόμιμος εμβολιασμός» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην σύσκεψη που έγινε με αφορμή τον σχεδιασμό του εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι έχει ήδη θέσει το θέμα ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού πρότυπου πιστοποιητικού, πρόταση που έτυχε θερμής υποδοχής.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στόχος του συγκεκριμένου πιστοποιητικού είναι να επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο νόμιμος εμβολιασμός και αποτελεί μία πρόταση που θεωρείται πως θα βοηθήσει τις προοπτικές της οικονομίας και δη του τουρισμού το προσεχές καλοκαίρι.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται για κανέναν περιορισμό αλλά αντίθετα θα μας διευκολύνει να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς που, σήμερα, θέτει ο Covid στις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τον τουρισμό μας και τις προοπτικές της οικονομίας μας, ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού την Πέμπτη

Το θέμα θα συζητηθεί μάλιστα στην Σύνοδο Κορυφής αύριο όπου υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ δείχνουν θετικά στην πρόταση Μητσοτάκη να θεσπιστεί το συγκεκριμένο μέτρο στις «27» χώρες, αν και υπάρχουν επιφυλάξεις από την Γαλλία. Είναι ένα πρόγραμμα πάντως που και η ΙΑΤΑ (Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών) βλέπει θετικά «διότι και αυτή αντιλαμβάνεται πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή των ταξιδιωτών αν καταφέρουμε να έχουμε ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού, κοινό σε πρώτη φάση για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Την 18-8-2025 και περί ώρα 11.55΄, στο 537,5ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής -...

Ανασχηματισμός στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Νέα πρόσωπα και αλλαγές στις αρμοδιότητες

Σε ανανέωση της διοικητικής του ομάδας προχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ανακοινώνοντας αλλαγές...

Παρόμοια