Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΤο Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει την τουριστική κίνηση και την εξωστρέφεια της Σαμοθράκης

Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει την τουριστική κίνηση και την εξωστρέφεια της Σαμοθράκης

Την στήριξη των επαγγελματιών της Σαμοθράκης μέσω δράσεων διερεύνησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Έβρου, το οποίο μετέβη στην Σαμοθράκη για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς», παρουσία του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των τοπικών αρχών της Σαμοθράκης.

Σκοπός της συνεδρίασης στην Σαμοθράκη, ήταν η αναγνώριση των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού και στόχος η διερεύνηση για δυνητικές δράσεις που θα συμβάλουν πρακτικά στην στήριξη τους. Στην ημερησία διάταξη η βασική θεματολογία υπήρξε η στήριξη των επαγγελματιών του νησιού, με παρεμβάσεις από εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των τοπικών αρχών. Η πλειοψηφία των θεμάτων υπήρξε η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της εξωστρέφειας, ενώ επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόσβαση στην επιχειρηματική εκπαίδευση και τον συντονισμό για κοινή στόχευση δράσεων και ενεργειών.

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Επιμελητήριο Έβρου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας με πρώτη δράση την συμμετοχή επαγγελματιών σε διεθνή τουριστική έκθεση. Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί τριμελής επιτροπή με εκπρόσωπους από το Επιμελητήριο, το Δήμο και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Σαμοθράκης, η οποία θα αποφασίσει τον προορισμό βάση ποιοτικών χαρακτηριστικών. Συμπληρωματικά για την ενίσχυση του τουρισμού, συζητήθηκε ο συντονισμός προσπαθειών για κοινές ενέργειες σχετικά με την επαναλειτουργία του Τελωνείου Σαμοθράκης, για την έκδοση επιτόπιας βίζας, τον ανεφοδιασμό σκαφών αναψυχής και αλιευτικών σκαφών. Από τον Δήμο και τον σύλλογο επαγγελματιών αναφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός για το θεσμό του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου στην Σαμοθράκη. Για το θέμα αυτό με στόχο την αναβίωση του θεσμού, λήφθηκε απόφαση για επίσκεψη εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και του Δήμου στην ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθεί το ενδιαφέρον για την αναβίωση.

Αναγνωρίστηκε επίσης, η δυσκολία να συμμετέχουν οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ2 στην Αλεξανδρούπολη και εγκρίθηκε, η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Σαμοθράκη. Αποφασίστηκε επίσης, η θέσπιση τριμηνιαίας συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, του Δήμου και του Συλλόγου Επαγγελματιών, ώστε να επιτευχθεί κοινή στόχευση σε αναπτυξιακά θέματα και προκλήσεις, υπο μια ενιαία στρατηγική. Οι φορείς αποφάσισαν να συντάξουν προτάσεις και ορίστηκε νέα συνεδρίαση προς το τέλος Ιανουαρίου του 2020, για την αξιολόγηση τους.

Με το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους του Δήμου και του Συλλόγου Επαγγελματιών της Σαμοθράκης.
Ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης με το ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε «Είναι η δεύτερη συνεδρίαση εκτός έδρας του Επιμελητηρίου ‘Έβρου για το 2019. Η υφιστάμενη διοίκηση έχει λάβει την απόφαση να πραγματοποιεί συνεδριάσεις εκτός έδρας, με σκοπό την καταγραφή και διάγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Έβρος, ανά περιοχή» και πρόσθεσε «Η καταγραφή μας βοηθά στον προγραμματισμό, καθώς μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε δράσεις σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, δημιουργώντας πρακτική ωφέλεια».
Η συνεδρίαση της Κυριακής αποτελεί αποτέλεσμα απόφασης του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου, σχετικά με τον προγραμματισμό συσκέψεων εκτός έδρας και στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις σε περιοχές του Έβρου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια