Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΤο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας: 14-16 Μαΐου 2021

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας: 14-16 Μαΐου 2021

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας με θέμα «Κοινωνία, Οικονομία, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά φέτος, ένεκα των συνθηκών λόγω της πανδημίας, στις 14-16 Μαΐου 2021.

Για το πρόγραμμα, τις θεματικές ενότητες, τον τρόπο που μπορούμε να το παρακολουθήσουμε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” ο εμπνευστής του Συνεδρίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Ευάγγελος Μανωλάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανωλάς, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 61 εργασίες που έχουν ταξινομηθεί στις εξής ενότητες: Εκπαίδευση, Ιστορία, Βιογραφία, Φυσικό Περιβάλλον-Γεωργία, Σύλλογοι-Συνεταιρισμοί, Θρησκεία, Έθιμα-Παράδοση-Χορός. Το συνέδριο θα διεξαχθεί με χρήση Microsoft teams.

Ο σύνδεσμος θα είναι ο ίδιος για όλες τις εισηγήσεις και έχει δημοσιοποιηθεί από τις 28 Απριλίου 2021 μαζί με το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά από το χώρο “Ανακοινώσεις” στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και του Δήμου Ορεστιάδας. Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα υπάρχουν παράλληλες συνεδρίες, όπως έγινε στα προηγούμενα συνέδρια.

Αυτό σημαίνει πως οι εισηγήσεις θα είναι συνεχόμενες και η κάθε μία θα διαρκεί 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στους εισηγητές στο χρόνο που αναγράφεται στο πρόγραμμα. Τα πρακτικά των τριών προηγούμενων συνεδρίων είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή δωρεάν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και του Δήμου Ορεστιάδας.

Online: Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε online το συνέδριο

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

Programma4ouSynedriouOrestiadas

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια