Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΤην έναρξη των εργασιών για το φυσικό αέριο στην ΑΜΘ συζήτησαν Περιφερειάρχης,...

Την έναρξη των εργασιών για το φυσικό αέριο στην ΑΜΘ συζήτησαν Περιφερειάρχης, ΔΕΔΑ και Δήμαρχοι

Κοινή σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριου Τσάκα και των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη, Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και στελεχών της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης των εργασιών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΘ.

Ο κ. Τσάκας ανέφερε ότι οι εργασίες στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στη Δράμα θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου, με την Καβάλα να ακολουθεί αμέσως μετά, και την Ορεστιάδα αφού υπάρξει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αιτήσεις σύνδεσης μπορούν ήδη να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους δια ζώσης, η ΔΕΔΑ θα ανοίξει καταστήματα σε κάθε πόλη μέσα στο καλοκαίρι.

Κάθε τέσσερις μήνες, άλλωστε, η ΔΕΔΑ θα ανακοινώνει ποιες περιοχές κάθε πόλης θα συνδέονται με το δίκτυο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και προβληματισμοί των Δημάρχων αναφορικά με τη συμβατότητα των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ με παρεμβάσεις και αναπλάσεις που πραγματοποιούν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι Δήμοι και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Παραμένει ο Βαγγέλης Ρούφος Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο είναι το ΦΕΚ με τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη...

Παρόμοια