32.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Τηλεδιάσκεψη των Προέδρων ΔΕΕΠ της ΝΔ με τον Μάκη Βορίδη

- Χορηγούμενη-

Την Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων ΔΕΕΠ της ΝΔ, των Υπευθύνων Αγροτικού Τομέα των ΔΕΕΠ και πολλών Προέδρων ΔΗΜΤΟ  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  Μάκη Βορίδη στο πλαίσιο της Διάδρασης που διοργανώνει η Γραμματεία Οργανωτικού και συντόνισε ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Ο Υπουργός ανέπτυξε τη στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο τόσο στη στήριξη των κλάδων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και τη γενικότερη στρατηγική που έχει διαμορφώσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της ενώ τόνισε τη βαθιά του πίστη ότι το Αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα θα πρέπει να έχει προτεραιότητα τον Πρωτογενή τομέα.

Στη συζήτηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες όπου ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου του έθεσε δύο ερωτήματα όσο αφορά στο μέλλον των τευτλοπαραγωγών και το Εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας αλλά και για την πρόθεση του Υπουργείου όσο αφορά την στήριξη της μειωμένης απόδοσης στη Βαμβακοκαλλιέργεια.

Ο Υπουργός τόνισε ότι, στο βαθμό που μπορεί η πολιτική ηγεσία να παρέμβει στο θέμα της τευτλοκαλλιέργειας έχει εξαντληθεί κάθε νομική δυνατότητα στήριξής της, έχοντας κρατήσει την Συνδεδεμένη Ενίσχυση δίνοντας πέρυσι μία πολύ υψηλή τιμή αλλά και de minimis καθώς ήταν μια μεταβατική χρονιά ενώ παράλληλα φέτος δίνεται η δυνατότητα παράδοσης των τεύτλων και για άλλη χρήση πλην της ζάχαρης.

Την έλλειψη ενδιαφέροντος επενδυτή για τα εργοστάσιο Ζάχαρης, κάτι το οποίο αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, τοποθέτησε στο γενικότερο πλαίσιο της πτωτικής τάσης που ακολουθεί η αγορά της Ζάχαρης παγκοσμίως , υπογράμμισε δε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τευτλοκαλλιεργητές κρατώντας την Συνδεδεμένη όμως μελλοντικά και αυτοί θα πρέπει να πάρουν τις καλλιεργητικές τους αποφάσεις.

Όσο αφορά στο δεύτερο ερώτημα ο Υπουργός ανέφερε ότι όντως έχει παρατηρηθεί μία μείωση της στρεμματικής απόδοσης την οποία τοποθέτησε στην τάξη του 8%, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, ενώ είναι καλύτερη συγκριτικά με την προπέρσινη χρονιά καθώς είναι άδικο να συγκριθεί με την προηγούμενη η οποία παρουσίασε ιστορικά υψηλά στρεμματικής απόδοσης. Για την τιμή του προϊόντος υπογράμμισε ότι διανύουμε μία χρονιά με διεθνή τιμή βάμβακος μεγαλύτερη από την περυσινή και ότι δεν είναι λογικό με αυτή την συγκυρία να τίθεται θέμα συζήτησης τιμής επί του παρόντος την ώρα που ακόμη δεν έχουν κλείσει οι τιμές από πλευράς  εκκοκιστών.

Κλείνοντας ο Υπουργός τόνισε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι από τις πιο φιλοαγροτικές κυβερνήσεις που έχουν περάσει, δεν έχει σταματήσει να ενισχύει οικονομικά τους επαγγελματίες του Πρωτογενή τομέα με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διάλογο δίνοντας τους συνεχώς φορολογικά, ασφαλιστικά και θεσμικά κίνητρα και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις καλλιέργειες προστατεύοντας παράλληλα το επάγγελμα του αγρότη από κερδοσκοπικές και πολιτικές επιθέσεις.  

O Πρόεδρος της Δ.Ε. Έβρου                                                                                     

της Νέας Δημοκρατίας

Άκης Παρασκευόπουλος

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Μεγάλη επιτυχία για το διήμερο Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Έβρου (βίντεο)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο Εξωστρέφειας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τον ΣΒΒΕ και την ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π στην παραλιακή, όπου καταστηματάρχες της τοπικής αγοράς εξέθεσαν στην παραλιακή οδό τα προϊόντα τους. Με τον τρόπο αυτό ήρθαν σε γνωριμία με τους κατοίκους και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, τονώνοντας παράλληλη την τοπική οικονομία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ