Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΗ Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής Α.Ε: Επιχείρηση-Διαμάντι και Πρότυπο Καινοτομίας για την Περιφέρεια Ανατολικής...

Η Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής Α.Ε: Επιχείρηση-Διαμάντι και Πρότυπο Καινοτομίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της Θερμοηλεκτρικής Κομοτηνής Α.Ε., κ. Ευάγγελο Παπαδημητρίου, παρουσία του Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Φαρμάκη, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Η Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής, που ανήκει στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από κοινού με τον Όμιλο Motor Oil, αναπτύσσει στην Κομοτηνή μία νέα πρότυπη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 877 MW, με συνολικό προϋπολογισμό επένδυσης που ανέρχεται στα 375 εκατομμύρια ευρώ.

Αποτελεί σημαντικό ενεργειακό πυλώνα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και προάγοντας την περιφερειακή ανάπτυξη. Με την εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής, ο σταθμός συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ξεχωρίζει για υψηλή ενεργειακή απόδοση και χαμηλές εκπομπές ρύπων, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα,εναρμονισμένη με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και δυναμική υποστήριξη της εθνικής στρατηγικής για την ενεργειακή μετάβαση.

Η επένδυση στην Κομοτηνή, με τα υψηλά τεχνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα που υιοθετεί, όχι μόνο ενισχύει το ενεργειακό σύστημα της χώρας, αλλά προσφέρει και σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας και με την ενίσχυσης της συνεργασίας με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωσηφίδης:«Η Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής ΑΕ είναι ένα πραγματικό «διαμάντι – πρότυπο επιχείρησης για την Περιφέρειά μας, που συνδυάζει καινοτομία, υψηλή τεχνολογία και περιβαλλοντική ευθύνη. Η Περιφέρεια ΑΜΘ και προσωπικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Τοψίδης Χριστόδουλος στηρίζουν τέτοιου είδους στρατηγικές επενδύσεις, οι οποίες προσφέρουν αναπτυξιακή προοπτική και θέτουν τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.»

Η συνάντηση επισφράγισε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τη Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της επιχειρηματικής καινοτομίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας ΠΑΜΘ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Άνοδος 150 μόρια στη Σχολή Ψυχολογίας Διδυμοτείχου – Πτώση στη Νοσηλευτική Σχολή Αλεξανδρούπολης

Σε 70.276 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των φετινών υποψηφίων, από τους οποίους οι 59.822...

Τελωνείο Ορμενίου: Σύλληψη 2 ημεδαπών για μεταφορά στη χώρα μας απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Συνελήφθησαν την 23-7-2025 το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου από αστυνομικούς της...

4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες στα 31 τμήματα των 10 σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συνολικά 4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες εισάγονται στα 31 τμήματα των 10 σχολών του...

Παρόμοια