fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θεαματική η ζωντανή αναμετάδοση της Επίδειξης Μόδας του Οίκου DIOR στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε, στο Σουφλί

- Χορηγούμενη-

Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν χθες το βράδυ της Πέμπτης 17/6/2021 στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε στο Σουφλί παρακολούθησαν ένα υπερθέαμα σε απ’ ευθείας μετάδοση του Οίκου Dior.

Από το Καλλιμάρμαρο μέχρι το Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε, στο Σουφλί ταξίδεψε χθες επιτυχώς η αίγλη και η φινέτσα της Συλλογής  Cruise 2022 του Γαλλικού Οίκου Υψηλήςραπτικής Dior, κάνοντας τους παρευρισκομένους, Σουφλιώτες και επισκέπτες, να θαυμάσουν  τα στοιχεία της καλαίσθητης μεταξωτής ομορφιάς.

«Το μετάξι επινοήθηκε για να μπορούν οι γυναίκες να περπατάνε γυμνές ενώ φοράνε τα ρούχα τους», λέει ένα αραβικό ρητό, κι αυτό είναι κάτι που μάλλον εντόπισε μεταξύ άλλων η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οίκου επισκεπτόμενη το Σουφλί  και ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τοποθετώντας έτσι νέες βάσεις στην δυναμική παραγωγή αυτού του ευγενούς υλικού που αποδεικνύεται ότι αντέχει στον χρόνο και  εξελίσσεται μέσα από τα μάτια πρωτοπόρων σχεδιαστών της Ευρώπης.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το σουφλιώτικο μετάξι πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Ήδη από τον 19ο αιώνα και ιδιαίτερα κατά την τρίτη δεκαετία του, με την είσοδο δυτικοευρωπαϊκών οικονομικών παραγόντων στη Θράκη, όταν σειρά ευνοϊκών συνθηκών, έστρεψαν το βλέμμα  των Δυτικοευρωπαίων προς την εγγύς Ανατολή, έμποροι από τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις αγορές της περιοχής κι αυτό αποτελεί ευχής έργον και επιθυμία των αξιόλογων παραγωγών μεταξωτών δημιουργιών και για το μέλλον.

Ειδικά τώρα που κατέστη καταφανές ότι το σουφλιώτικο μετάξι αναβαθμίζεται και αποτελεί από τις πρώτες επιλογές ενός τόσο αξιόλογου Οίκου, διαχρονικά πρωταγωνιστή στο διεθνές στερέωμα της μόδας , οι συνθήκες φαίνεται να είναι πρόσφορες και η συνέχεια αισιόδοξη.

Κατά τη διάρκεια της Αναμετάδοσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προστάζουν οι υγειονομικές συνθήκες της εποχής λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19.

Για τη συλλογή Cruise 2022 του Dior, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επέλεξε να εξερευνήσει/επισκεφθεί τρεις ελληνικές πόλεις: Άργος, Σουφλί και Καλαμάτα.
Εμπνευσμένη από τον πλούτο των μουσείων τους και τη λεπτή γνώση που συντηρούν, η καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών Dior θέλησε, με αφορμή αυτή την επίδειξη Dior, να συνομιλήσει με τοπικούς τεχνίτες και ατελιέ, τιμώντας πανηγυρικά τις πολύτιμες τεχνικές τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναρπαστικών ταξιδιών, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι συνάντησε τον Άρη Τζερνοβάκη, ράφτη και κεντητή. Η επίσκεψη στο εργαστήρι του κοντά στο Άργος, στην περιοχή της Πελοποννήσου, ήταν καθοριστική για την καλλιτεχνική διευθύντρια, η οποία του ανέθεσε να κεντήσει ένα σακάκι και μια σάκα Dior χρησιμοποιώντας τη μοναδική μέθοδο με την οποία στολίζει, δίνοντάς τους συγχρόνως σχήμα, φορέματα και αξεσουάρ.

Άλλη συναρπαστική σύνδεση με πολιτιστικούς χώρους: τα εργοστάσια μεταξιού στο Σουφλί, και ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη του μεταξιού στην ίδια πόλη – πατρογονικό επίκεντρο της παραγωγής μεταξιού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – όπου διαιωνίζεται η παραδοσιακή τεχνική της ύφανσης του μεταξιού με αργαλειό ζακάρ. Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι θέλησε να αναδείξει αυτή την πανάρχαια γνώση στη συλλογή Dior Cruise 2022, κυρίως μέσα από την επανερμηνεία των εμβληματικών μοτίβων του οίκου, όπως είναι οι ρίγες και το πιε ντε πουλ.

Τέλος, στην Καλαμάτα, στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επισκέφθηκε τη συλλογή παραδοσιακών ελληνικών ενδυμασιών « Βικτωρία Γ. Καρέλια », τιμώντας πανηγυρικά αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά την οποία και θέλει να μεταδώσει στις νεότερες γενιές μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών που έφεραν στη ζωή αυτή τη συλλογή Cruise.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο