fbpx
15.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θάνος Κάλλης: Η Ελλάδα και η Ε.Ε. εξοπλίζουν στρατιωτικά την Τουρκία!!

- Χορηγούμενη-

Την στιγμή που η Τουρκία επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας, οι Έλληνες καταναλωτές ενισχύουν οικονομικά την γειτονική χώρα και αγοράζουν τουρκικά προϊόντα, με έντονα αυξητικούς ρυθμούς. Απο είδη ρουχισμού, τρόφιμα μέχρι πρώτες ύλες, όλα εισάγονται από την Τουρκία. Είναι σαν να χρηματοδοτούμε τον προβληματικό και επιθετικό γείτονα να αγοράζει βόμβες, που κάποια στιγμή θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον μας.

Συγκεκριμένα, η Τουρκική Ένωση Εξαγωγέων Μεσογείου δημοσιοποίησε στοιχεία για τον μήνα Ιούλιο, σχετικά με τις εξαγωγές των τουρκικών προϊόντων σε χώρες της Μεσογείου. Ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης θριαμβολογώντας δήλωσε ότι: «Toν Ιούλιο πετύχαμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους τομείς των χημικών υλών, στην υδατοκαλλιέργεια, τα ζωικά προϊόντα και στον σίδηρο. Πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές προς Μάλτα, Λίβανο, Ελλάδα, Βέλγιο και Ισπανία…Η αύξηση των εξαγωγών προς το Λίβανο ήταν 329,7% και αξίας 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση με αύξηση 141,5% και οικονομικής αξίας 25,1 εκατομμύρια δολάρια».

Μόνον τον μήνα Ιούλιο, η φτωχή και χρεοκοπημένη Ελλάδα έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια στους Γκρίζους Λύκους και ακραίους ισλαμιστές, που ονειρεύονται την νεκρανάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εν ολίγοις, χρηματοδοτούμε εμμέσως και ενισχύουμε την τουρκική αμυντική βιομηχανία, να παράγει οπλισμένα UAV Bayractar, τεθωρακισμένα άρματα μάχης Altay και στρατιωτικά ελικόπτερα ATAK.Αναμφίβολα, στρατιωτικός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον γειτονικών χωρών και σε σφαγές αμάχων και αθώων ανθρώπων.

Το περασμένο έτος, η Σαουδική Αραβία, χωρίς να απειλείται καν η εδαφική της κυριαρχία από τους νεοοθωμανούς, προχώρησε σε εμπάργκο των τουρκικών προϊόντων, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην τουρκική οικονομία. Επίσης, οι απλοί Σαουδάραβες πολίτες τα έκαιγαν και τα κατέστρεφαν αυθόρμητα στους δρόμους ,λόγω της τουρκικής συμπεριφοράς έναντι του αραβικού κράτους. Η δικαιολογητική βάση αυτής της κίνησης, ήταν οι ύβρεις που εξαπέλυσε το καθεστώς Ερντογάν εναντίον του πρίγκηπα-διαδόχου του Βασιλείου σχετικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι, αλλά και οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη και γενικότερα οι επεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά άλλων κρατών της Μέσης Ανατολής.
Αν αντιδρά η Σαουδική Αραβία, με αυτό τον τρόπο, η φοβική Ελλάδα τι πρέπει να κάνει;; Εδώ και δεκαετίες και σε καθημερινή βάση, η Τουρκία απειλεί στρατιωτικά την χώρα μας και προσπαθεί να «κλέψει» ελληνική γη.

Το 1974,οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο και μέχρι σήμερα κατέχουν παρανόμως το 40% του εδάφους της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Παραβιάζουν σε μόνιμη βάση τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της πατρίδα μας και διεκδικούν 150 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Την σημαία μας δεν μπορούμε να βάλουμε στα Ίμια και μας απειλούν με πόλεμο (casus belli), αν τολμήσουμε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας -σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο- και επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια.

Εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και οι πράκτορες της ΜΙΤ καίνε τα ελληνικά δάση. Δεν σέβονται την ιστορία μας και προσπαθούν να σβήσουν οτιδήποτε ελληνικό, καταστρέφοντας χριστιανικές εκκλησίες και μετατρέποντας ακόμα και την Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανικό τζαμί.

Δυστυχώς, λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή, η Ελλάδα σαν κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να επιβάλλει άμεσα εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. Υπάρχει μια κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, που εξυπηρετεί κυρίως την δεύτερη και χώρες σαν την Γερμανία που ψάχνει μεγάλες αγορές για να εξάγει τα βιομηχανικά της προϊόντα.

Ειδικότερα, με την απόφαση σύνδεσης της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.) και Τουρκίας της 22.12.1995 δρομολογήθηκε η τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας μέσω της ελεύθερης κυκλοφορίας εμπορευμάτων. Λόγω των σοβαρών αδυναμιών που αντιμετώπιζε τότε η τουρκική οικονομία, προβλέφθηκαν εξαιρέσεις στα αγροτικά προϊόντα με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της γειτονικής χώρας, που θα απαλειφόταν σταδιακά έως τον πλήρη εναρμονισμό του εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

Μέχρι σήμερα έχουν παρέλθει 26 χρόνια και η Τουρκία εμφανίζει αλματώδη οικονομική ανάπτυξη. Ωστόσο, το καθεστώς εξαιρέσεων εξακολουθεί να υφίσταται δημιουργώντας αδικίες και στρεβλώσεις. Στο διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκίας, τουρκικά αγροτικά προϊόντα εισάγονται με μηδενικούς δασμούς, ενώ τα ελληνικά επιβαρύνονται με υπερβολικά υψηλούς δασμούς με αποτέλεσμα να καθίστανται μη ανταγωνιστικά. Οι σωρευτικές απώλειες για την Ελλάδα, την επίμαχη χρονική περίοδο, είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που μπορεί να γίνει σε ρεαλιστικό επίπεδο είναι, ο απλός Έλληνας πολίτης να σταματήσει να αγοράζει τουρκικά προϊόντα, να επισκέπτεται την Τουρκία και να ενισχύει την τουριστική βιομηχανία της. Και επιτέλους, να σταματήσει να βλέπει τουρκικά σήριαλ, που είναι άκρως προπαγανδιστικά και προωθούν έστω και με ήπιο τρόπο, την εικόνα μιας ισχυρής, ηθικής και δίκαιης Τουρκίας. Δεν χρειάζεται να ενισχύουμε με οποιονδήποτε έμμεσο τρόπο, μια αναθεωρητική και επιθετική δύναμη που επιθυμεί την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και που δεν θα διστάσει να σκοτώσει άμαχους πληθυσμούς και να κηρύξει πόλεμο σε όμορα κράτη, ώστε να επιτευχθούν οι μεγαλεπήβολοι στόχοι της.

Θάνος Κάλλης
Δικηγόρος-Ιστορικός

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο