Συνεργασία των λιμανιών Burgas και Αλεξ/πολης με στόχο τον τουρισμό (video)

Το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Λ.Α. η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου: “Sailing across the Black Sea” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο ο Ο.Λ.Α. έχει οριστεί ως επικεφαλής εταίρος, για την επίσημη έναρξη της περιόδου υλοποίησης

Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ως επικεφαλής εταίρος του συνεργατικού σχήματος στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο Αθλητικός – Αλιευτικός Σύλλογος “Glarus” από την Βουλγαρία και το Διεθνές Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και Πολιτικών Αναλύσεων από την Γεωργία, αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός έργου το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύου συνεργαζόμενων φορέων για την ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του έργου SaBS – Sailing across the Black Sea, συνολικού προϋπολογισμού 1.2 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη νέων σύγχρονων υποδομών για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Χορηγούμενη

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η δημιουργία πλωτών εξέδρων οι οποίες θα μπορούν να αυξήσουν την προσέλκυση πλοίων και σκαφών θαλάσσιου τουρισμού, τα οποία μέχρι τώρα δε μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Οι υποδομές αυτές σε συνδυασμό με τις δράσεις δικτύωσης-προβολής που περιλαμβάνονται στο έργο SaBS στοχεύουν στην ενίσχυση των ροών Τουριστικών Σκαφών με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών της περιοχής. .

“Η στόχευση είναι προφανώς να δημιουργήσουμε μεταξύ των δύο λιμανιών, τις υποδομές εκείνες, το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο δηλαδή, έτσι ώστε ο εμπορικό διάδρομος που σήμερα λειτουργεί μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου να μεταφερθεί, στα δύο λιμάνια, Αλεξανδρούπολη και Burgas.

Ένα σχέδιο που οι δύο κυβερνήσεις προωθούν, το οποίο χαίρει της ευνοϊκής μεταχείρισης από την Ε.Ε. άρα έχουμε πολύ μέλλον με το λιμάνι του Burgas, η ανταπόκριση είναι εξαιρετικά θετική, επομένως, είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε” επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας.