fbpx
28.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Συνέντευξη με τον Χρήστο Τούβε

- Χορηγούμενη-

Ο Χρήστος Τούβε γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» και κάπως έτσι ξεκίνησε το δικό του «συγγραφικό ταξίδι». Κλείνοντας δύο χρόνια παρουσιάσεων σε περισσότερες από 30 πόλεις της Ελλάδας, έχει αποκτήσει ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα. Τα περισσότερα από τα αποσπάσματα του βιβλίου του έχουν γίνει viral και κοινοποιούνται σε πολλά προφίλ αναγνωστών στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Την Παρασκευή 16/12/2016 θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Κομοτηνή. Είναι ευκαιρία λοιπόν, να παρευρεθείτε σε μια παρουσίαση που σίγουρα θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα κλείσω αυτό το εισαγωγικό σημείωμα με ένα απόσπασμα από το βιβλίο και θα σας αφήσω να γνωρίσετε καλύτερα τον Χρήστο Τούβε μέσα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Evros24.gr


«Όταν γυρνάς και κοιτάς πίσω, ενώ έχεις ξεκινήσει το ταξίδι σου, τότε αφήνεις υπόσχεση για το μέλλον, ότι θα ξανάρθεις» (Χρήστος Τούβε)
1. Χρήστο καλώς ήρθες στο Evros24.gr ! Το πρώτο σου βιβλίο με τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» είναι γεγονός και έχει αγγίξει ήδη τις καρδιές του αναγνωστικού κοινού. Πες μας δυο λόγια γι’ αυτή τη συγγραφική δουλειά και τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Είναι ένα συγγραφικό μονοπάτι διαφορετικό, με έντονα τα χαρακτηριστικά της ψυχολογίας του ανθρώπου και της αντίληψης του, σχετικά με την οπτική γωνία του, απέναντι στον ίδιο και τους γύρω του. Σε συγκινεί, σε προβληματίζει, σε δυσκολεύει και σου δίνει λύσεις για όλα ´Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια’. Με τη συγγραφή με ώθησε ν’ ασχοληθώ η ψυχή μου, που ήθελε να εκφράσει τον παλμό της για τα δρώμενα αυτού του κόσμου.

2. Πως εμπνεύστηκες τον τίτλο του βιβλίου σου και τι συμβολίζει το εξώφυλλο;

Ο τίτλος του βιβλίου προήλθε από την πορεία μου ως άνθρωπος, όπου πολλά και παράξενα συνέβησαν. Δεν το έβαλα κάτω, πάλεψα και τελικά το είδα σαν ένα παιχνίδι ανάμεσα στη ζωή και σε μένα. Η φλόγα μέσα σε μαύρο φόντο δείχνει την ελπίδα, την αισιοδοξία και ότι εκ των μικρών τα μεγάλα γίνονται. Ακόμα κι όταν όλα είναι δύσκολα, κάπου θα υπάρχει ένα φως, για να βρεις το δρόμο σου.

3. Πότε αισθάνθηκες την ανάγκη να συγγράψεις και γιατί;

Βγήκε από μόνο του. Ήμουν παιδί. Ένιωσα τη στιγμή. Δεν το πολύ σκέφτηκα. Πήρα ένα χαρτί και ένα μολύβι να καταγράψω το χρώμα της. Έτσι άρχισαν όλα.

4. Εκτός από τη συγγραφή βιβλίων, γράφεις και στίχους. Τι σε αγγίζει πιο πολύ. Θα ήθελες να συνεργαστείς με κάποιους καλλιτέχνες στο μέλλον; Σε τι στυλ μουσική ταιριάζουν αυτά που γράφεις;

Δεν θ’ ανοίξω τα χαρτιά μου για τη στιχουργική, γιατί είμαι της άποψης να μιλάς αφού πρώτα έχεις να παρουσιάσεις έργο. Η πορεία με δικαιώνει στο κομμάτι της συγγραφής και προς το παρόν με γεμίζει ολοκληρωτικά.

5. Πότε, που και πως προτιμάς να συγγράφεις; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα, διάθεση και μέρος που να σε εμπνέει;

Δεν υπάρχει μέρος, χρόνος ή διάθεση. Για μένα υπάρχει το ταλέντο ν’ αγαπάς αυτό που βιώνεις. Να το εξελίσσεις για να προχωράς. Τα ταλέντα του ανθρώπου δεν μπαίνουν σε καλούπια και τάσεις. Απλά υπάρχουν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το γράψιμο. Απλά γράφεις όποτε κι αν το νιώθεις.

6. Πιστεύεις πως το επιστημονικό υπόβαθρο είναι απαραίτητο στη συγγραφή ενός βιβλίου ή αρκεί το έμφυτο συγγραφικό ταλέντο;

Σε ό,τι κάνεις βάλε αγάπη, το ταλέντο σου, την πίστη σου, τα ήθη σου, την προσωπικότητα σου. Αυτό αρκεί. Εκτός αν όλοι οι μεγάλοι Συγγραφείς της χώρας μας, ήταν Επιστήμονες και η μνήμη μου με απατά!

7. Ποια μηνύματα προσπαθείς να περάσεις στους αναγνώστες σου μέσα από το βιβλίο σου και σε ποιο είδος αναγνωστικού κοινού απευθύνεσαι μέσα από το έργο σου;

Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα. Να ζούμε τη ζωή μας, πριν μας πετάξει έξω από το παιχνίδι της. Ν’ αγαπάμε τις στιγμές μας, να νιώθουμε τον αέρα που αναπνέουμε και τον ήλιο που ξεπροβάλει από τις γρίλιες του παραθύρου μας. Χωρίς ματαιοδοξία άρπαξε το χρόνο που έχεις. Κάνε τον δικό σου και αξιοποίησε τα μικρά θαύματα που περιβάλλουν τον κόσμο σου. Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε τα βιβλία που αλλάζουν μυαλά, κατευθύνσεις και δίνουν ερεθίσματα για μια καινούργια αρχή. Είναι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία γιατί η δική τους σοφία είναι η σκυτάλη που κουβαλάμε.

8. Ποια είναι τα αγαπημένα σου βιβλία και συγγραφείς;

Πολλά τ’ αγαπημένα βιβλία και το ίδιο συμβαίνει και με τους Συγγραφείς. Αν πρέπει να πω ένα όνομα αυτό θα ήταν ο Ρόμπιν Σάρμα από ξένους και ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης από Έλληνες.

9. Πως αποφάσισες να επιλέξεις την αυτοέκδοση για την κυκλοφορία του βιβλίου σου; Είναι εύκολο ή δύσκολο να προωθείς μόνος σου ένα βιβλίο χωρίς την καθοδήγηση και την στήριξη ενός εκδοτικού οίκου;

Όταν ξέρεις που θέλεις να πας, ο κόσμος σου ανοίγει το δρόμο..Έτσι λοιπόν όσο δύσκολο κι αν ήταν και συνεχίζει να είναι, στόχος μου είναι η καρδιά του ρόδου. Η καρδιά από το τριαντάφυλλο. Πολλά τ’ αγκάθια αλλά θα φτάσω εκεί που θα μυρίσει η συγγραφή, από τα βιβλία μου!

10. Τι θα συμβούλευες στου νέους επίδοξους συγγραφείς που φιλοδοξούν να δουν ένα βιβλίο τους στις προσθήκες των βιβλιοπωλείων;

Δεν μου αρέσει η λέξη συμβουλή. Μου αρέσει η λέξη, άποψη. Η άποψη μου είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους, όπως θα ήθελαν οι άλλοι να πιστέψουν σε αυτούς.

11. Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Θα γίνουν κι άλλες παρουσιάσεις;

Οι παρουσιάσεις δεν σταματούν. Η παρουσίαση για το Συγγραφέα είναι ο πίνακας της ψυχής του.

12. Το δεύτερο βιβλίο το έχεις σκεφτεί; Τι θα ακολουθήσει συγγραφικά;

Το έχω σκεφτεί και θα είναι μία τελείως διαφορετική επαφή με το αναγνωστικό κοινό. Διαλέγεις μονοπάτι και ταυτίζεται στη διαδρομή του.

Επίσημη σελίδα στο Facebook : Xristos Touve
Website: www.xristostouve.gr.

Γράφει ο Χρήστος Μπαμπαλής
Δημοσιογράφος – Δημοσιογράφος
Email: [email protected]

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο