Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
7.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΣυνελήφθησαν 5 διακινητές, με συνολικά 27 μη νόμιμους μετανάστες στους νομούς Δράμας...

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, με συνολικά 27 μη νόμιμους μετανάστες στους νομούς Δράμας και Έβρου

Συνελήφθησαν την 22/23-10-2019, στους νομούς Δράμας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 38, 36 και 42 ετών και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 30 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 22/23-10-2019 τις βραδινές ώρες, σε επαρχιακή οδό στο νομό Δράμας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τους τρείς διακινητές, ηλικίας 42, 38 και 36, διότι εντόπισαν τον 36χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι άλλοι δύο διακινητές, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα επτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 38 ετών δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη, πραγματοποίησαν ελιγμούς, με αποτέλεσμα τα οχήματά που οδηγούσαν να πέσουν σε αρδευτική τάφρο. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο διακινητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου μόνο ο 42χρονος παρέμεινε για νοσηλεία.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου, μία σύριγγα που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης και μία πλαστική φιάλη, που περιείχε 20 ml μεθαδόνης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 32χρονο και τον 30χρονο, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα πλαστό έγγραφο, οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

Κέρδισε φιάλη για 4 άτομα στη βραδιά του Σταμάτη Γονίδη στο Neraida Alexandroupolis!

Θες να ζήσεις μια βραδιά με τον Σταμάτη Γονίδη και… να μην πληρώσεις ούτε...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Με δύο αργυρά μετάλλια επέστρεψε ο A.S. Taekwondo Spartakos Αλεξανδρούπολης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Ο A.S. Taekwondo Spartakos Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων που διεξήχθη στη Χαλκίδα...

Παρόμοια