Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
24.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΣυνελήφθησαν 4 διακινητές σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα με συνολικά 22 μη...

Συνελήφθησαν 4 διακινητές σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα με συνολικά 22 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (21-9-2022) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τέσσερις (4) διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην επαρχιακή οδό Μάκρης – Δικέλλων Έβρου, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 16-9-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Κρηνίδων Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος διέφυγε πεζός πλην όμως συνελήφθη.

Στην τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Τελευταία άρθρα

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας το Ταχύ Περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, “Γρηγορόπουλος”

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας κατέπλευσε χθες Τρίτη 1 Ιουλίου το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων...

4 Εβρίτες εκλέχθηκαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ανακοίνωση των ψήφων ανά περιφέρεια ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τη νέα...

Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αναργύρων

Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025, η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων και...

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και τελικό ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας

Με πανελλήνιο ρεκόρ άρχισε ο Βαγγέλης Ντούμας τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης...

Παρόμοια

Εξιχνίαση κλοπών από οικίες στην Κομοτηνή

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής σχηματίσθηκαν...