fbpx
5.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης για το Κέντρο Υγείας

- Χορηγούμενη-

Χθες Σάββατο 17/2 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ) Σαμοθράκης.

Παρακολουθήσαμε την συζήτηση του 1ου θέματος που αφορούσε την κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας (Κ.Υ).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση της τοποθέτησης του προέδρου του Δ.Σ κυρίου Παπά. Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος κύριος Αθ. Βίτσας, ο οποίος αφού πρώτα ανέφερε τις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε για ανακατασκευή του υπάρχοντος Κ.Υ ή/και την κατασκευή νέου. Μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν δηλαδή η χώρα φλέρταρε με την χρεοκοπία είχαν αποκλειστεί και τα 2 ενδεχόμενα.

Έπειτα αναφέρθηκε στο ιστορικό των υπογραφών, επισημαίνοντας ότι περίμενε να φτάσουν στο γραφείο του οι υπογραφές πολύ νωρίτερα από ότι τελικά έφτασαν. Αναρωτήθηκε μάλιστα πως βγήκε το συμπέρασμα ότι ο ίδιος είναι αντίθετος, τονίζοντας μάλιστα πως αν υπάρξει ενδεχόμενο κατασκευής νέου θα ήταν καλύτερα αυτό να γίνει στο πολεοδομικό συγκρότημα της ΚΑμαριώτισσας. Επαίνεσε την προσπάθεια της συλλογής υπογραφών και πολύ περισότερο των αριθμό αυτών (περίπου 960). Κατόπιν αναφέρθηκε για την επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Αν. Υπουργού Υγείας, όπου εξέλαβε την θετική πρόθεση αν υπάρχει οικόπεδο και έτοιμη μελέτη να εγκριθεί κονδύλι της τάξης των 2 εκ. €.

Κλείνοντας συνόψησε λέγοντας πως η προσπάθεια των υπογραφών δεν πρέπει να πάει χαμένη, να συνεχιστεί, αλλά παράλληλα να απαιτηθεί η ανακατασκευή του παλαιού, διότι ούτως ή άλλως ένα καινούργιο Κ.Υ θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να ολοκληρωθεί και οι συνθήκες στο Περιφερειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας είναι άθλιες για το προσωπικό, τους ασθενείς και για όσους πηγαίνουν για μια απλή συνταγογράφηση.

Υπήρξε συζήτηση επί ολωντων θεμάτων, τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, οι οποίοι με μικρές διαφορές συμφώνησαν με τον Δήμαρχο, εκ μέρους της επιτροπής των πολιτών τον λόγο πήρε ο κύριος Χρήστος Ματσάς ο οποίος ανέλυσε το ιστορικό από την πλευρά του με διαφορετικό τρόπο. Τέλος παρόν ήταν και ο πρώην Δήμαρχος κύριος Γιώργος Χανός, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία, φτάνουν είπε χαρακτηριστικά οι 2 προηγούμενες φορές που χάθηκαν εξαιτίας του όπως τόνισε. Επίσης ως γνώστης του θέματος με τις 2 ιδιότητες του (γιατρού και πρ. Δημάρχου) έκανε κάποιες διορθώσεις και επισημάνσεις.

Γενικά η συζήτηση έγινε σε σχετικά ήπιους τόνους και η συμμετοχή των δημοτών ήταν μεγάλη για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.
Η συζήτηση κατέληξε μετά από 2 ώρες περίπου στα εξής συμπεράσματα:

Πρέπει να απαιτηθεί από την 4η ΥΠΕ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη ή ολοκλήρωση των βασικών εργασιών στον πρώτο όροφο στο κτίριο του Κ.Υ της Χώρας ώστε να μεταφερθούν οι περισσότερες υπηρεσίες εκεί και στο Π. Ι. Καμαριώτισσας να παραμείνει μόνο το ιατρείο των επειγόντων περιστατικών.

Συστάθηκε 7μελής επιτροπή με αποκλειστικό έργο την αναζήτηση κατάλληλου οικοπέδου για την κατασκευή νέου Κ.Υ. Την επιτροπή απαρτίζουν:

Πρόεδρος ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Βογιατζής
Μαρία Κουτράκη
Άννα Φράγκου
Εκπρόσωπος της επιτροπής πολιτών ο Χρήστος Ματσάς
Οι δύο πρώην δήμαρχοι Γιώργος Χανός
Ιωάννης Πετρούδας.

Κλείνοντας το άρθρο θα ήθελα να σημειώσω 2 πράγματα:

Όλοι με πρώτο τον Δήμαρχο τόνισαν ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει να διχάζει τοπικιστά την κοινωνία της Σαμοθράκης γιατί ότι κι αν γίνει θα είναι για το καλό όλων των κατοίκων

Ο κύριος Βίτσας είπε πως πίσω από αυτήν την κίνηση βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες, πράγμα το οποίο η επιτροπή των κατοίκων διέψευσε και θα ήθελα εδώ να τονίσω πως εγώ μπήκα στην διαδικασία συλλογής υπογραφών σε δεύτερο χρόνο, το πρώτο πράγμα που ρώτησα και όταν υπέγραψα και όταν μου προτάθηκε να βοηθήσω ήταν: ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ; Η απάντηση που πήρα ήταν: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σύμφωνα με μετέπειτα πληροφόρηση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πιθανότητα να διεξαχθεί στην Σαμοθράκη η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών. Ότι εκδήλωση που δεν υποβαθμίζει την Σαμοθράκη είναι καλοδεχούμενη, έτσι και αυτή. Απλά πρέπει ήδη να αρχίσουν κάποιες προετοιμασίες πριν η Πανελλήνια Ομοσπονδία πάρει τις όποιες αποφάσεις. Οι προετοιμασίες αυτές είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου και οι παροχές υγείας που πιθανώς θα χρειαστούν να συνεισφέρουν στην εκδήλωση, διότι πάντα υπάρχουν τραυματίες.

 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο