Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026
12.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΣυνεχίζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στα τελωνεία Έβρου

Συνεχίζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στα τελωνεία Έβρου

Συνεχίζονται δυστυχώς οι μεγάλες καθυστερήσεις στα τελωνεία του Έβρου. Στις Καστανιές, το βορειότερο ελληνικό τελωνείο της χώρας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκατοντάδες οχήματα καθημερινά διασχίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αν εξαιρέσουμε τους Τούρκους μετανάστες οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα τους για καλοκαιρινές διακοπές, χιλιάδες είναι οι Τούρκοι τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα για βόλτα ή για διακοπές. Οι παραθαλάσσιες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον τουρισμό των Τούρκων, ενώ πολλοί Τούρκοι επιλέγουν και μη παραθαλάσσιες περιοχές του Έβρου για φαγητό ή άλλη διασκέδαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thrakinea.gr η αναμονή ακόμη και μία καθημερινή ημέρα μπορεί να ξεπεράσει τη μισή ώρα, ακόμη κι αν η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων τα οποία πραγματοποιούν έξοδο από την Ελλάδα είναι ιδιοκτησίας μόνιμων κατοίκων της νομαρχίας Αδριανούπολης. . .
Τούρκοι οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για λόγους διασκέδασης και αγορών, καταναλωτές δηλαδή, αναγκάζονται να υπομένουν μεγάλη αναμονή για να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι την Πέμπτη μετά τα μεσάνυχτα, η αναμονή στο ελληνικό τελωνείο ξεπερνούσε τα 40 λεπτά, ενώ αντίθετα στο τουρκικό τελωνείο η αναμονή ήταν μικρότερη των 10 λεπτών.

Γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά στους χρόνους αναμονής, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι πέρα των άλλων τυπικών ελέγχων φωτογραφίζουν έναν έναν όσους εισέρχονται στη χώρα τους;

Το τουρκικό τελωνείο έχει τη δυνατότητα τριών γραμμών ελέγχου. Αν υπάρχει κίνηση ανοίγουν άμεσα δεύτερη γραμμή και την τρίτη πολλές φορές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αναμονή να μειώνεται ουσιαστικά.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό ελληνικό κράτος έχει μία γραμμή για την έξοδο και μία για την είσοδο. Βεβαίως οι ελληνικές αρχές κατά διαστήματα ανοίγουν δεύτερη γραμμή για την έξοδο, αλλά αυτό δεν γίνεται σε μόνιμη βάση και γίνεται συνήθως όταν η αναμονή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Συνήθως όταν από το τελωνείο περνούν Τούρκοι μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης.

Ενώ το ελληνικό κράτος δεν προχωράει σε κατασκευή σύγχρονων τελωνείων, δεν κάνει ούτε το πιο άμεσα αναγκαίο, αυτό του να έχει μόνιμα και δεύτερη γραμμή εισόδου ή εξόδου ανοιχτή, ώστε πραγματικά η Ελλάδα να αποτελέσει πιο εύκολο προορισμό για τους Τούρκους τουρίστες.

Δεν χρειάζεται να είσαι καταρτισμένος διεθνολόγος – οικονομολόγος ή άλλου είδους επιστήμονας για να αντιληφθείς ότι όσο πιο γρήγορα έρχεται και φεύγει κάποιος από τη χώρα σου, τόσο πιο ελκυστικό προορισμό αποτελεί η χώρα σου. Ειδικά όταν πρόκειται για τουρίστες που αφήνουν χρήμα, ψάχνεις τρόπο το χρήμα αυτό να το εισπράττεις.
Όλα τα άλλα είναι υποσχέσεις και σκέψεις επί σκέψεων συσκέψεων και επισκέψεων. . .

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως: “Όχι να μας εγκαλεί για αντεθνικές πράξεις ο Βελόπουλος! Είναι παραπάνω από το μπόι του”

-Σεβασμιώτατε χρησιμοποιήσατε τον όρο «ορθόδοξη χριστεμπορία» στην ανακοίνωσή σας. Πώς ορίζετε αυτή την πρακτική στο...

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη ανήλικη για κλοπή κοσμημάτων – κατηγορούμενος και ο γονέας της

Συνελήφθη την 23/1/2026 στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης,...

Πτώση δέντρου σε καλώδιο της ΔΕΗ έκλεισε δρόμο στην οδό Φιλικής Εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Φιλικής Εταιρείας, στην περιοχή...

Παναγιώτης Καλακίκος: Στόχος ένα βιώσιμο μέλλον για τους ακρίτες μας

Αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας, με μια συνοριακή γραμμή...

Παρόμοια