Συνεχίζεται η Διαδημοτική συνεργασία Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας… και διαδημοτική συνεδρίαση στη Σαμοθράκη

Η καλή συνεργασία των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης συνεχίζεται, με την υπογραφή μιας ακόμα Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Και πιο συγκεκριμένα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, που συνεδρίασε  το απόγευμα της Τετάρτης, εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δήμου Σαμοθράκης για την υποστήριξη υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση οδικού δικτύου Δήμου Σαμοθράκης από θεομηνίες και το σεισμό κατά τα έτη 2014-2015» και την εκπόνηση της μελέτης «Ηλεκτροφωτισμός Κάστρου Χώρας Δήμου Σαμοθράκης».

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Αλεξανδρούπολης θα κάνει τις μελέτες και θα δράσει υποστηρικτικά  στην υλοποίηση των παραπάνω έργων, αφού ως γνωστό ο Δήμος Σαμοθράκης δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης, δεν είναι φωτισμένο και επισκέψιμο εδώ και δύο χρόνια, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των παραπάνω ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, πως στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί, διαδημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με κεντρικό θέμα τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Μυτιλήνη.

Μάλιστα ο Ευάγγελος Λαμπάκης είπε, πως στις 19 Οκτωβρίου που είναι ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Σαμοθράκης, έχει προσκληθεί να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και έτσι θα είναι μια καλή ευκαιρία, για όσους το επιθυμούν να βρεθούν στο νησί της Σαμοθράκης για ένα διήμερο.