Την ενίσχυση της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τη συνέχιση της παρουσίας των ενισχυτικών δυνάμεων ΟΠΚΕ και τη βελτίωση της λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων έθεσε στο επίκεντρο η αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης κατά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την 1η Αυγούστου 2025.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για θετικές εξελίξεις στα βασικά αιτήματα των εκπροσώπων, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία και τις προτάσεις των συναδέλφων τους για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή.
Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης
Την 01/08/2025 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. ΔΡΟΣΙΔΗ Παναγιώτη, τον Γ.Γ. κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Γραμμένο και τον αναπλ. Γ.Γ. κ. ΚΑΝΔΥΛΑΚΗ Απόστολο, συναντήθηκε στο Γραφείο του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪ̈́ΔΗ.
Με τον κ. Υπουργό συζητήθηκαν, σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεών του, κατά προτεραιότητα:
Η ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης της Διεύθυνσής μας κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του έτους.
Το ζήτημα της παραμονής και περαιτέρω δραστηριοποίησης των ενισχυτικών δυνάμεων ΟΠΚΕ.
Το ζήτημα της επέκτασης και βελτίωσης του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης.
Ο κ. Υπουργός μάς διαβεβαίωσε:
Ότι η Διεύθυνσή μας θα ενισχυθεί ικανοποιητικά στις συμπληρωματικές μεταθέσεις.
Ότι οι ενισχυτικές δυνάμεις ΟΠΚΕ θα συνεχίσουν κανονικά και ακόμα πιο δραστήρια.
Στο ζήτημα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης και της περιορισμένης και δυσχερούς επαναλειτουργίας του, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι εντός του έτους θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα, ώστε το 2026 η Σχολή να υποδεχτεί περισσότερους από τους σημερινούς Δόκιμους.
Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων τόσο των μελών μας, όσο και των εκκολαπτόμενων συναδέλφων μας.
Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος κ. ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης
Ο Γ.Γ. κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Γραμμένος
Πηγή: https://xanthipost.gr