Συνάντηση στην Αθήνα με θέμα το κέντρο υγείας Σαμοθράκης (video)

Στην Αθήνα  θα μεταβεί στις 23 Οκτωβρίου, την προσεχή Τρίτη δηλαδή, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας προκειμένου να συναντηθεί με κλιμάκιο του Υπουργείο Υγείας, για να συζητήσουν για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ακόμα ταλαιπωρούν το νησί, αυτό του Κέντρου Υγείας.

 

Και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα του νέου κτιρίου ως αίτημα,καθώς το παλιό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη και το οποίο χρήζει άμεσα συντήρησης, το ζήτημα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό,για  το οποίο όμως θα πρέπει να δοθούν και τα απαραίτητα κίνητρα, έτσι ώστε οι προκηρύξεις να μην αποβαίνουν άγονες.

«Πιστεύω ότι θα δοθεί η ευκαιρία να «κλείσουν» κάποιες εκκρεμότητες, για να μπορέσουμε να έχουμε βελτίωση και στον τομέα της υγείας, μέσα στους επόμενους μήνες» υπογράμμισε ο Δήμαρχος του νησιού.

Αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση του Κέντρου Υγείας, εξήγησε πως ο πρώτος όροφος του κτιρίου δεν έχει υποστεί ζημιές και παραμένει λειτουργικός, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με το ισόγειο το οποίο χρήζει τεχνικών παρεμβάσεων προκειμένου να λειτουργήσει.

Έτσι λοιπόν η κύρια λειτουργία του Κέντρου Υγείας περιορίζεται στριμωγμένη στο Περιφερειακό Ιατρείο της Καμαριώτισσας, κάτι που ταλαιπωρεί τόσο τους ασθενείς όσο και τους ιατρούς και νοσηλευτές. «Είναι φοβερό, να πάς με τον άνθρωπό σου στο Κέντρο Υγείας, και να μη χωράει μία καρέκλα, να κάτσεις δίπλα του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Σαμοθράκης.