Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΣυνάντηση φορέων Ν. Βύσσας με τον Διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και τον...

Συνάντηση φορέων Ν. Βύσσας με τον Διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία φορέων από την Ν. Βύσσα Ορεστιάδας, αποτελούμενη από το Γιάννη Μαργαριτίδη, Πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Ν. Βύσσας και τη Φανή Μπαχαρίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ν. Βύσσας, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Διδ/χου κ. Καπετανίδη Χρήστο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδ/χου κ. Ναζλή Κωστα.

Στη συνάντηση παρέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Κυριακή 28 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία του χωριού τους, διεκδικώντας την καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Νέας Βύσσας και την ενίσχυση του.

18

ΨΗΦΙΣΜΑ

της  συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας

του Περιφερειακού  Ιατρείου  τους

Οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας,  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 28 Νοέμβρη  2021 στην πλατεία του χωριού μας,  εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το   έργο   το   έχουμε   ξαναδεί. Αντί για τη στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, το Υπουργείο Υγείας  απαντά με τον περιορισμό των  τακτικών χειρουργείων και την απόσπαση  γιατρών από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία προς τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας  και επιμένει  να αφήνει στο απυρόβλητο  τις μεγάλες ιδιωτικές δομές υγείας.  

Η απόφαση αυτή είναι ανάλγητη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της υπαίθρου που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και  μένουν πια εκτεθειμένοι.

Το Ιατρείο της Νέας Βύσσας  εδώ και 40 χρόνια πρόσφερε  ανεκτίμητες υπηρεσίες στους κατοίκους του χωριού μας,  στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , στους εκατοντάδες βιοτεχνικούς εργάτες,,  στους εκατοντάδες  εργάτες γης,  στους μαθητές των  σχολείων μας , στα αθλητικά σωματεία του χωριού μας .  Γι’ αυτό  και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθεί, εδώ και τώρα,  η απόφαση της 4ης ΥΠΕ  που αφορά  το κλείσιμο των Περιφερειακών και Αγροτικών  Ιατρείων στην Ανατ. Μακεδονία & Θράκη
  •  Την καθημερινή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Ν. Βύσσας  με το απαραίτητο προσωπικό και  τον κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας.  Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε  αποφασισμένοι,  να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας,   μέχρι  να ξαναδούμε το Ιατρείο μας  να λειτουργεί καθημερινά ,  στελεχωμένο με το απαραίτητο  ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό.

Νέα Βύσσα 28 Νοέμβρη  2021

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Με 36.000 ευρώ τον χρόνο θα νοικιάσει το πάρκινγκ πίσω από τον ΟΣΕ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με το ποσό των 36.000 ευρώ το μήνα θα νοικιάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, από...

Δέλτα Έβρου: Πρώτος θάνατος αλόγου πιθανότατα λόγω έλλειψης γλυκού νερού

Περίπου 150-200 άλογα, τα οποία είναι οικόσιτα αλλά έχουν περιέλθει σε άγρια μορφή, βρίσκονται...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Δεν έχετε κλιματιστικό; – Τι μπορείτε να κάνετε για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ όταν έχει καύσωνα

Η θερμοκρασία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να «αγγίξει κόκκινο» στη χώρα μας με...

Παρόμοια