25.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας

- Χορηγούμενη-

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, δήλωσε πως: “είχαμε για ακόμα μία φορά μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο της Ορεστιάδας. Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή, τα οξυμμένα προβλήματα των κατοίκων και αυτά που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

          Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΚΥΤ λέγοντας πως: “εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την επέκτασή του, ζητάμε να καταργηθεί. Δεν χρειάζονται ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές και στρατόπεδα. Χρειάζεται να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτά τα θύματα των πολέμων και της βίας σε κάποιες δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να φτιαχτούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους, διότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα προορισμού τους. Από αυτή τη σκοπιά συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία, τον Δήμο που παλεύουν γι’ αυτό το ζήτημα, χωρίς ρατσισμό, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες στα θύματα των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες που ψάχνουν στον “ήλιο μοίρα”.

          Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα ζητήματα όπως τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στα ζητήματα στελέχωσης του κέντρου υγείας, γιατί όπως είπε: “Βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό στο σύνολο της χώρας. Και εδώ στην περιοχή χρειάζονται διαρκώς μέτρα στελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς, με νοσηλευτές, με άλλο προσωπικό.

          Στελέχωση χρειάζονται και οι δημοτικές υπηρεσίες τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας γιατί όπως είπε: “δεν μπορεί  με τη λογική της κινητικότητας να αποψιλώνεται ένας δήμος σε μία κρίσιμη γεωστρατηγικά, να το πω κι έτσι, περιοχή της πατρίδας μας. Άρα από αυτή τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό του αγώνα που κάνουν εδώ οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο.”

          Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή, είπε: “είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον νόμο της Κεραμέως, τον νέο νόμο για την Παιδεία, που ουσιαστικά κλείνει πανεπιστημιακά τμήματα, κλείνει σχολές, όπως και εδώ στην περιοχή όπου θα υπάρχει μείωση τμημάτων με βάση τη νέα ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος. Εμείς καταγγείλαμε αυτό τον νόμο, τον καταψηφίσαμε στη Βουλή. Όμως χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται πίεση, χρειάζεται διεκδίκηση. Τα  πάντα θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα.”

          Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Στις 18.00 ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το χωριό Απαλό και θα συναντηθεί με την επιτροπή πλημμυροπαθών και στις 19.00 θα μιλήσει σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές από τον Νομό Έβρου, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΑΛΟΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

          Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο, αφού επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, μετέβη στο χωριό Απαλό και συναντήθηκε με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών. Επίσης επισκέφτηκε το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο πυροσβέστης που παρασύρθηκε απ’ τα ορμητικά νερά.

          Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν την αγωνία τους για την αποκατάσταση των ζημιών, για τα αναγκαία έργα αποτροπής ενός νέου πλημμυρικού επεισοδίου, αλλά και για τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν και αποτελούν αντικείμενο ενός “άθλιου παζαριού με τους αρμόδιους φορείς που βρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να περικόψουν τις αποζημιώσεις”.

          Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απ’ την πλευρά του διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το ΚΚΕ θέλει να συντηρήσει το ζήτημα στην επικαιρότητα, γιατί “η πείρα λέει πως όταν περνάει η καταστροφή, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας το πρόβλημα ξεχνιέται, το αποσιωπούν”. Δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα προβεί σε όποιες ενέργειες χρειάζονται -μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, στους δρόμους του αγώνα- στην κατεύθυνση να δοθεί αποζημίωση 100% για τις καταστροφές. Σημείωσε πως “τα 32 δισ. που θα έρθουν απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης αντί να πάνε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η αντιπλημμυρική προστασία, η κυβέρνηση θα τα δώσει στους επιχειρηματίες της πράσινης ανάπτυξης, δηλαδή ανεμογεννήτριες και ΑΠΕ, μια ανάπτυξη που και πάλι ο λαός θα πληρώνει με ακριβό ρεύμα και πράσινους φόρους!”. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η ίδια η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμα έργα προστασίας της ζωής του λαού, διότι δεν έχουν μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματίες.

          Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι με την πίεση, με την προβολή του ζητήματος, μπορεί να γίνουν ορισμένα πράγματα για να υπάρξει κάποια ανακούφιση, αλλά κυρίως ότι χρειάζεται η διεκδίκηση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού “για να μην ξαναγίνει και δεύτερη και τρίτη φορά το κακό, γιατί η κατάσταση στο περιβάλλον χειροτερεύει”. Απευθυνόμενος στους πλημμυροπαθείς τόνισε “κυρίως εσείς πρέπει να κινηθείτε σε συμμαχία με άλλους φορείς της πόλης, των εργαζομένων, γιατί την επόμενη φορά μπορεί να πνιγεί μια άλλη περιοχή, άρα όλοι έχουν χρέος να συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα”.

          Η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του σε σύσκεψη, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης, με φορείς και συνδικαλιστές από τον Νομό Έβρου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο