fbpx
16.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στη διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να γνωρίζω για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια. Μύθοι & Αλήθειες»

- Χορηγούμενη-

Η Εκστρατεία «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και Εμβόλια» πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Την Τρίτη 21/03/2023 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή Ημερίδα με τη συμμετοχή των Δήμων Ορεστιάδας, Πυλαίας Χορτιάτη, Νεάπολης Συκεών, Σκύδρας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης και Πύδνας- Κολυνδρού, την οποία παρακολούθησαν κυρίως εκπαιδευτικοί και γονείς

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν:  

  • Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης
  • Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, κος Βασίλειος Μαυρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «ο Δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά σε μια τόσο σημαντική ημερίδα, με στόχο της ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των γονιών και των παιδιών για τη σωστή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων. Εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την έμπρακτη και ουσιαστική απόδειξη του έργου του ΕΔΔΥΠΠΥ και διαβεβαίωσε ότι ο κρίκος της αλυσίδας που λέγεται Δήμος Ορεστιάδας, θα συμβάλει, ώστε αυτό το τόσο πετυχημένο Δίκτυο να έχει ακόμη ουσιαστικότερες δράσεις».
  • Ο Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών και Προέδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ κ. Σίμος Θ. Δανιηλίδης
  • Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
  • Η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου
  • Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδης
  • Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Θέρμης κ. Στυλιανός Αποστόλου
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού κ. Πασχάλης Πουρτσίδης
  • Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια & Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Μαρία Κουρή

Η Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου ανέφερε ότι: «Η ιατρική επιστήμη τον 20ο αιώνα έδωσε δύο μεγάλα δώρα στην ανθρωπότητα. Τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια! Σώθηκαν εκατομμύρια ζωές. Πρέπει να γνωρίζουμε πώς θα τα διαφυλάξουμε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως σημαντικός παράγων που συμβάλλει στην Προαγωγή της Υγείας αναλαμβάνει να φτάσει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες. Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, εναρμονίζοντας την Πολιτική του με αυτήν του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετέχει στις δύο Παγκόσμιες Εκστρατείες για 9η συνεχή χρονιά, με την συμμετοχή 48 Δήμων που ο κάθε ένας τους θα το αναπτύξει εντός των ορίων του. Στόχος, να μην υπάρχει καμία σκιά, καμία απορία στην ορθή πληροφόρηση. Η γνώση σώζει ζωές».

Ο κος Συμεών Μεταλλίδης Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΑΠΘ, Α’ Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο κος Περικλής Παναγόπουλος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και η κα Μαρίζα Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμώξεων, Διευθύντρια στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών απάντησαν σε ερωτήσεις για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια.

Ανέφεραν ότι η χώρα μας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην υψηλότερη κατανάλωση των αντιβιοτικών στην κοινότητα και την αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Η λύση είναι η ορθολογική χρήση τους, που οδηγεί με ασφάλεια στη μείωση της αντοχής. Για τη χώρα μας αυτό σημαίνει μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης στην κοινότητα >70%!. Είναι λοιπόν εξαιρετικά επείγον να διασώσουμε όλοι μας τα πολύτιμα αυτά φάρμακα.

Όσον αφορά τα εμβόλια, που μαζί με τα αντιβιοτικά αποτελούν από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία της Ιατρικής, οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη του εμβολιασμού

Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού e-bug πραγματοποιήθηκε από την κα Ζαχαρούλα Πέπη, Γενική Γραμματέα Δήμου Ορεστιάδας.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο