fbpx
17 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, Απρ 23, 2021

Συμμετοχή των εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης στην Πανελλαδική απεργία της 24ης Νοεμβρίου 2019

- Χορηγούμενη-

Συναδέλφισες,Συνάδελφοι,
Το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η Κυβέρνηση για να εντάξει τη διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών καθαριότητας (απορρίμματα, κοινόχρηστοι χώροι και δημοτικά κτίρια), συντήρηση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα δίνοντας τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να το κάνει αυτό κατά την κρίση του και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση.

- Χορηγούμενη-1

Στο ίδιο Νομοσχέδιο επιφέρει επιπλέον συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ωράρια κλπ.) βάζοντας σε μόνιμη πρέσα τους μισθούς μας και θέτοντας υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των σωματείων, συνδικάτων και ομοσπονδιών με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των γενικών συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία γεγονός που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.

Η κυβέρνηση έτσι, λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσο προάσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των εργολάβων δημιουργώντας έναν εργασιακό μεσαίωνα, ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο μέσα από το οποίο οι ιδιώτες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Δημότες με υπέρογκο κόστος.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ εξασφαλίζοντας τα κέρδη των ιδιωτών και μετακυλώντας το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά μέσω της αύξησης των Δημοτικών τελών .

Και βέβαια μην τρέφει κανείς αυταπάτες ότι το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων δεν τους αφορά ως ειδικότητα καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει πως θα συρρικνώσει το δημόσιο και θα εκχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρίες και σειρά άλλων υπηρεσιών ( μισθοδοσίες, ληξιαρχεία, λογιστήρια, κλπ)

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Σύλλογος στα πλαίσια της απόφασης της Π.Ο.Ε. -Ο.Τ.Α. αποφάσισε ως τρόπο αντίδρασης τα εξής:

  1. ΔΕΥΤΕΡΑ,ΤΡΙΤΗ 21-22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019:
    ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –Ενημέρωση σε όλους τους χώρους εργασίας και στους Δημότες με θέμα την απόσυρση του Αναπτυξιακού νομοσχεδίου και συγκεκριμένα το άρθρου 179 που ξεπουλάει τις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και όλων των αντεργατικών διατάξεων.

Επίσκεψη του Δ.Σ. στο Βουλευτή Έβρου κ. Κελέτση, αναλύωντας διεξοδικά την αρνητική επίπτωση του άρθρου.

  1. ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019:
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: 8.00 π.μ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για συντονισμό και ενημέρωση και κατόπιν ενημέρωση των Δημοτών σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αίτηση για σύγκλιση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη συζήτηση του άρθρου 179, ζητώντας ψήφισμα υπέρ της συνέχισης του δημοσίου χαρακτήρα στις υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης.

  1. ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019:
    24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία (ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου)

Διάφορες δράσεις που θα αποφασιστούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ Β.Α.Ε.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ