Το ΓΕΛ Τυχερού συμμετείχε τη φετινή χρονιά στο πρόγραμμα FoodEducators, κόμβο του οποίου στην Ελλάδα αποτελεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με υπεύθυνο Συντονιστή τον κ. Μόγια Αθανάσιο , Αναπληρωτή Καθηγητή του Δ.Π.Θ. και Διαχειρίστρια έργου EIT Food, την κ. Σώμαλου Παρασκευή, Υπ. Διδάκτωρ του Δ.Π.Θ..
Το σχολείο μας ανέλαβε την πραγματοποίηση ενός από τα σενάρια διδασκαλίας και συγκεκριμένα αυτό με τον τίτλο: «Τρόφιμα στο εργαστήριο: Ας πειραματιστούμε με τη ζύμωση μαγιάς!». Την πραγματοποίηση του σεναρίου ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Δελιακίδης Παναγιώτης , ΠΕ.04.01 και Καρελή Δήμητρα , ΠΕ04.04 οι οποίοι ανατροφοδότησαν τον κόμβο με τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τη διδασκαλία και ταυτόχρονα πιστοποιήθηκαν ως εκπαιδευτικοί του Foodeducators.
Η διδασκαλία μέσω του πειραματισμού ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ.Μόγια για την πληροφόρηση και εν τέλει για την ευκαιρία αυτή που δόθηκε στο σχολείο μας.
Ενημερωτικά το πρόγραμμα FoodEducators ξεκίνησε από το EIT Food το 2022 με την ονομασία “Youth Mission”. Οι εργασίες ξεκίνησαν με την αξιολόγηση των αναγκών και τη δημιουργία δύο εγχειριδίων για εκπαιδευτικούς γεμάτα με έτοιμους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη.


Τα εγχειρίδια εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε πέντε χώρες το 2022, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Τσεχικής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, απευθυνόμενα σε 382 εκπαιδευτικούς- και 39.354 μαθητές. Το 2023 δημιουργήθηκε ο αντίστοιχος ιστότοπος ενώ το 2024, μέσω των RIS HUBs του EIT Food, προσεγγίζονται εκπαιδευτικοί και μαθητές σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες.
