Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
34.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΣύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Έβρου: Αίτημα για Διορθώσεις & Παραλείψεις Πυρόπληκτων...

Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Έβρου: Αίτημα για Διορθώσεις & Παραλείψεις Πυρόπληκτων Ν. Έβρου

Σε συνέχεια της έκδοσης των αποφάσεων Α.1138/2023 13.09.2023 της ΑΑΔΕ, του ΦΕΚ Β 5415 12.09.2023 και του Γενικού Εγγράφου του e-ΕΦΚΑ ΑΠ438311 19.09.2023, με έκπληξη διαπιστώσαμε πολλαπλά ελλείμματα και παραλείψεις τις οποίες παραθέτουμε κάτωθι:

Α) Στην Α. 1138/2023 13.09.2023 της ΑΑΔΕ παρ. 10 και στο Άρθρο 1 παρ. δ) γίνεται αναφορά στη Δημοτική Κοινότητα Σουφλίου της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου. Η συγκεκριμένη αναφορά αποκλείει από την «Παράταση καταβολή και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2023» τις υπόλοιπες πυρόπληκτες Κοινότητες του Δήμου Σουφλίου. Μάλιστα στις αποκλειόμενες κοινότητες συμπεριλαμβάνεται η Κοινότητα Δαδιάς, η περιοχή που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη.

Β) Στο ΦΕΚ Β 5415 12.09.2023 και στο Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ ΑΠ 438311 19.09.2023, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Δήμο Σουφλίου. Εφιστούμε την προσοχή σας ότι ο Δήμος Σουφλίου ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από όλους του Δήμους στον οποίο και ανήκει το Δάσος τη Δαδιάς.

Γ) Στην Α. 1138/2023 13.09.2023 της ΑΑΔΕ, στο ΦΕΚ Β 5415 12.09.2023 και στο Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ ΑΠ 438311, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Δήμο Σαμοθράκης. Ο Δήμος Σαμοθράκης αντιμετώπισε σημαντική παράπλευρη ζημιά εξαιτίας των πυρκαγιών του Αυγούστου καθώς στην Αλεξανδρούπολη κάηκαν οι εγκαταστάσεις οι  οποίες τροφοδοτούν το νησί της Σαμοθράκης με ηλεκτρικό ρεύμα. Συνέπεια των ανωτέρω ήταν το νησί να μείνει τρεις μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να δεχτεί τεράστιο πλήγμα η οικονομική δραστηριότητα.  Επιπλέον διακόπηκε και η ακτοπλοϊκή επικοινωνία καθώς το πλοίο της γραμμής συμμετείχε στη μεταφορά ασθενών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και τη διόρθωση των ως άνω παραλείψεων και αδικιών που έχει φέρει η δημοσίευση των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Με εκτίμηση

To Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου

ΠρόεδροςΑθανάσιος Πανταζής
ΑντιπρόεδροςΓαλάτεια Λασκαράκη
ΓραμματέαςΠαντελεήμων Κάλλιας
ΤαμίαςΦώτιος Μαλτέζος
ΜέλοςΙωάννης Μήτσικας
ΜέλοςΣτυλιανός Παζαρλιώτης
ΜέλοςΠαναγιώτης Τσαρακτσίδης

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια