fbpx
19.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης: “Επιθυμία μας και η έκλυση μας είναι να βεβαιωθούμε πως σε όλους τους παιδικούς θα υπάρχει το απαραίτητα προσωπικό”

- Χορηγούμενη-

Η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών έχει δικαίωμα να κατανείμει το προσωπικό που διοικεί με τρόπο τέτοιο που η ίδια πιστεύει ότι θα βοηθήσει στην έκρυθμη λειτουργία της. ‘Ετσι, “εν μία νυκτί” ενημερώθηκε το προσωπικό των παιδικών σταθμών  τετελεσμένα άπαντες θα μετακινηθούν  για ανάγκες της υπηρεσίας.

- Χορηγούμενη-1

     Η παραπάνω κίνηση είναι νόμιμη και την σεβόμαστε.

Ως διοικητικό του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Πολυκοινωνικού που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στους  παιδικούς σταθμούς, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

     Οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών, όταν μετακινούνται , είτε οικειοθελώς είτε χωρίς την θέληση τους δεν αλλάζουν απλά ένα εργασιακό περιβάλλον, μετακομίζουν ουσιαστικά ξεσηκώνοντας μαζί -όσο κι αν ακούγεται περίεργο- και την κατάθεση ψυχής που έχουν τόσα χρόνια δώσει στις τάξεις μέσα στις οποίες εργάζονται. Μετακομίζουν με τη μικρή ή τη μεγάλη προσωπική τους “περιουσία”, που περιλαμβάνει την προσωπική δουλειά πολλών χρόνων, το προσωπικό υλικό με το οποίο έχουν πορευτεί όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους και που εξ ανάγκης έχουν υποχρεωθεί να δημιουργήσουν, προκειμένου να μπορούν κάθε χρόνο να σταθούν παιδαγωγικά στις απαιτήσεις της σχολικής χρονιάς.

     Θα θέλαμε επίσης να ενημερωθεί η διοίκηση ότι κάθε Σεπτέμβρη, όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών, υπερβάλλει εαυτό, δίνει το 100% των δυνάμεών του και με περισσή αυταπάρνηση, δοτικότητα, επαγγελματικότητα, υπευθυνότητα, αίσθημα προσφοράς, φέρει τελικώς κάθε χρονιά σε πέρας με επιτυχία την περίοδο της προσαρμογής των παιδιών, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που κάθε χρονιά καλείται να εργαστεί. Όλοι ξέρουμε ότι η ομαλή κι επιτυχής έκβαση της προσαρμογής των παιδιών το Σεπτέμβρη είναι κρίσιμης σημασίας γιατί από αυτό εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό η έκβαση όλης της υπόλοιπης χρονιάς.

     Διαβεβαιώνωνουμε τη διοίκηση ότι το ίδιο θα κάνουν και φέτος όλοι οι συνάδελφοι των Παιδικών Σταθμών. Παρόλο που εκτός από τη δυσκολία της προσαρμογής των παιδιών που θα έχουν να διαχειριστούν, θα πρέπει να διαχειριστούν και την προσαρμογή πλέον την δική τους αφού έχουν κληθεί  ΟΛΟΙ να εργαστούν  σε ένα καινούριο, άγνωστο περιβάλλον. να συνεργαστούν με καινούρια, άγνωστα άτομα, κι αυτό από μόνο του είναι ένα ασταθές και ανασφαλές πλαίσιο για τον καθένα τους. Παρόλα αυτά για αυτούς τους εργαζόμενους, η επιτυχία της συνεργασίας τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και θα τα καταφέρουν γιατί ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ έχουν μοναδικό  γνώμονα  το συμφέρον των παιδιών που την ευθύνη έχουν.

     Θα θέλαμε να ενημερωθεί επίσης η διοίκηση για την ιδιαιτερότητα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των Παιδικών Σταθμών  και που καλούνται να διαχειριστούν ως εργαζόμενοι   σε σχέση με τον covid-19 κι ενόψει του νέου κύματος που αναμένεται από Σεπτέμβρη. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της δουλειάς τους, καθώς δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε αποστάσεις ασφαλείας, ούτε το μή συγχρωτισμό στις αίθουσες, θα θέλαμε η υπηρεσία να έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα που διαθέτει προκειμένου -έστω και υποτυπωδώς- να είναι προστατευμένοι με κάθε δυνατό τρόπο. Κάθε απουσία προσωπικού θα είναι καίριο πλήγμα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και στην ασφάλεια προσωπικού και παιδιών.

Το όλο εγχείρημα από την κεφαλή των παιδικών σταθμών θα φέρει σίγουρα έναν αέρα ανανέωσης κουβαλώντας σίγουρα μαζί του και όλες τις επακόλουθες δυσκολίες που φέρνει μία αλλαγή χωρίς να ερωτηθούν οι υπάλληλοι και χωρίς να υποβάλλουν αίτηση. Θα θέλαμε να εκφράσουμε απλά και ανθρώπινα την αναστάτωση που φέρνει ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα καθώς ενέχει στοιχεία αποχωρισμού όχι μόνο στο προσωπικό αλλά και στα παιδιά τυλιγμένα από το κάδρο της αβεβαιότητας του covid.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ως διοικητικό του Συλλόγου απαιτούμε από την διοίκηση του Πολυκοινωνικού τα παρακάτω, ήτοι:

  1. Την εξασφάλιση του απαραίτητου και επαρκούς προσωπικού από 1/9/2021 έως και 31/7/2022 και το προσωπικό να είναι σταθερό έστω τουλάχιστον καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ως ελάχιστη εγγύηση. Πρόβλεψη για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για επιπλέον προσωπικό που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.
  2. Την εξασφάλιση όλης της υλικοτεχνικής υποδομής που πρέπει να πλαισιώνει τη δομή των παιδικών σταθμών και που ενδεικτικά περιλαμβάνει ασφαλείς και επαρκώς συντηρημένες κτιριακές εγκαταστάσεις, κάλυψη των τάξεων με σύγχρονο παιδαγωγικό υλικό, κατάλληλο για τις ηλικίες των παιδιών που θα φιλοξενούνται, μέ έμφαση κυρίως σε υλικά ψυχοκινητικής αγωγής που αφενός εδώ και χρόνια υπολείπονται σε κάθε παιδικό σταθμό, παρόλο που είναι θεμελιώδους αξίας για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, αφετέρου είναι  απαραίτητα στην περίοδο της πανδημίας αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι κατάλληλα να παράγουν παιδαγωγικό έργο, βοηθώντας στην ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε μεγάλο βαθμό.

ΕΠΙΣΗΣ ζητάμε, κάθε εργαζόμενος που αποδεδειγμένα (με βάση τη διεύθυνσή του, την προσωπική του κατάσταση ή κάποια ειδική συνθήκη στη ζωή του) θα συναντήσει πρακτικά προβλήματα στο να μετακινείται από Σεπτέμβρη στη δουλειά του, να απευθυνθεί στη διοίκηση για την λύση του θέματός του αλλιώς να απευθυνθεί στο Διοικητικό του Συλλόγου μας γραπτώς, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να μην  υπάρχει κανένα θέμα στους συναδέλφους και από 1/9 όλοι απρόσκοπτα να βρίσκονται  στις θέσεις τους και με ΔΥΝΑΜΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ να αντιμετωπίσουν  τις αλλαγές που φέρει η “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”.

ΤΕΛΟΣ η επιθυμία μας και η έκλυση μας είναι να βεβαιωθούμε πως σε όλους τους παιδικούς θα υπάρχει το απαραίτητα προσωπικό. Σημαντικό για να έχουμε όλοι ένα υπαρκτό και δυναμικό εφαλτήριο, μέσω της επαρκούς ομάδας, που θα ωθεί στο παιδαγωγικό έργο «το μικρό το μέγα».

Ας είναι η αλλαγή αυτή ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ.

Για το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης

       Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας           

           Αργύρης Κυρτσίδης                                         Δημήτρης Μπαταρλής

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ