fbpx
6.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων

- Χορηγούμενη-

Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 8 Μαρτίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων και της δημόσιας υγείας γενικότερα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Δίκαια Ορεστιάδας με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων των γύρω χωριών και η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Παναγιώτη Ζησίδη.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα υγείας Δικαίων και Ορεστιάδας, Κώστας Σιαφκαλόζης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Ναζλής. Η συγκέντρωση έληξε με χαιρετισμό από εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συντονιστούν με τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Δικαίων με το απαραίτητο προσωπικό.
Να λειτουργήσει Σταθμός ΕΚΑΒ στα Δίκαια.
Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους.

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου Παναγιώτη Ζησίδη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δίκαια για τη συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Φίλες και φίλοι

Πήραμε την πρωτοβουλία σαν Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» , μαζί με το Σύλλογο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και τους προέδρους όλων των κοινοτήτων να σας καλέσουμε σήμερα όλους εδώ, γιατί η κατάσταση με το Κέντρο Υγείας Δικαίων δεν πάει άλλο.

Σας καλέσαμε για να πάρουμε εμείς οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια μας. Να δραστηριοποιηθούμε για να σταματήσουμε τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η μοναδική δομή Υγείας που υπάρχει στη περιοχή του Τριγώνου.

Πήραμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε όλους εδώ, για να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, πιο συντονισμένα και πιο αποφασιστικά, την στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δικαίων. Να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι απαιτούμε εδώ και τώρα τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Τρίγωνο.

Πήραμε την πρωτοβουλία σαν Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου και σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς, για να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι σήμερα είναι η αρχή.

Θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο συντονισμένα, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας δεν είναι καλή. Χρόνο με το χρόνο, οι ελλείψεις σε γιατρούς, σε τεχνικό και φυλακτικό προσωπικό, υποβαθμίζουν συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει. Το φιλότιμο των λίγων εργαζομένων που έχουν απομείνει δε φτάνει για να καλύψουν τις ελλείψεις αυτές.

Ακόμα όλοι γνωρίζουμε ότι, την έλλειψη σταθμού ΕΚΑΒ στο Τρίγωνο την πληρώνουν ακριβά, πολλές φορές με την ίδια τους τη ζωή, οι κάτοικοι του Τριγώνου.

Είμαστε εξοργισμένοι γιατί το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ το γνωρίζουν οι κυβερνώντες και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι, αλλά μας γράφουν κανονικά στα παλιά τους τα παπούτσια.

Έχουν άλλες προτεραιότητες, οι ζωές των κατοίκων του Τριγώνου δεν λογαριάζονται, δεν υπολογίζονται.

Έρχονται στα πανηγύρια, μας χτυπούν την πλάτη, μας λένε ότι φυλάγουμε Θερμοπύλες, όταν όμως βάζουμε το ζήτημα του Κέντρου Υγείας Δικαίων, μας γυρίζουν την πλάτη.

Και αυτοί που είναι στην κυβέρνηση σήμερα και αυτοί που ήταν πριν από αυτούς είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις ζωές που χάνονται, γιατί δεν διανυκτερεύει ένα ασθενοφόρο στο Τρίγωνο, για να μπορεί να προσφέρει άμεσα τις πρώτες βοήθειες και να σώσει ζωές.

Φίλες και φίλοι

Από την αρχή της καινούργιας χρονιάς έχουμε νέα προβλήματα. Συνταξιοδοτήθηκε και αποχώρησε η παιδίατρος και φυσικά παραμένουν εδώ και χρόνια κενές οι ειδικότητες του Οδοντίατρου και του Μικροβιολόγου. Και το ασθενοφόρο που χάρισε ο Δήμος παραμένει παροπλισμένο.

Με λίγα λόγια η εικόνα του Κέντρου Υγείας είναι μια εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης. Αυτή είναι η αλήθεια. Και πολλές φορές χρειάστηκε να συνδράμει ο Δήμος και σύλλογοι της περιοχής, να προσφέρουν αναλώσιμα ακόμα και χαρτί υγείας.

Αγαπητοί φίλοι, η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Συνειδητά υποβαθμίζουν το Δημόσιο σύστημα υγείας με τις πολιτικές τους, για να περάσει όλο το κύκλωμα της υγείας και του φαρμάκου στους ιδιώτες και να εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων «ο αρρωσταίνων πληρώνει» όπως και τα άλλα «ο ρυπαίνων πληρώνει», «ο σπουδάζων πληρώνει» κτλ.

Τα κενά και τις αδυναμίες του Δημόσιου συστήματος υγείας σπεύδει αμέσως να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας. Όποιος δεν το πιστεύει ας κάνει μια βόλτα στο Κέντρο Υγείας Δικαίων για να δει πως ο ιδιωτικός τομέας έσπευσε να καλύψει τα κενά του Κέντρου Υγείας.

Το φωνάζουμε δυνατά. Είμαστε απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές.

Από τα χρήματα της υπερφορολόγησης και που κυριολεκτικά μας έχουν στραγγίσει, απαιτούμε την χρηματοδότηση ενός Δημόσιου σύγχρονου και Δωρεάν συστήματος υγείας.

Η υγεία δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα, που θα το αγοράζουν μόνο οι έχοντες.

Είναι παραδεκτό από όλους ότι τα 3 μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο χειροτέρεψαν τα πράγματα. Ο περιορισμός των κονδυλίων για την υγεία από τη μια και η απαγόρευση των προσλήψεων προσωπικού, η για να είμαστε πιο ακριβείς, οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο από την άλλη, έχουν φέρει το Δημόσιο σύστημα υγείας στα όριά του.

Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι η αρχή. Ξεκινάμε. Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε με τα χέρια σταυρωμένα και καθισμένοι στους καναπέδες να αργοσβήνει το Κέντρο Υγείας Δικαίων και αυτό είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.

Το επόμενο διάστημα ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες για να έχουν ένα καλύτερο συντονισμό όλοι οι Σύλλογοι του Τριγώνου.

Τέρμα πια η κοροϊδία. Παίρνουμε την υπόθεση της υγείας στα χέρια μας.

Σύντομα θα σας ξανακαλέσουμε για να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Διεκδικούμε:

Δημόσιο Σύγχρονο και Δωρεάν σύστημα υγείας.
Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Δικαίων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και φυλακτικό προσωπικό.
Να λειτουργήσει άμεσα Σταθμός ΕΚΑΒ στο Τρίγωνο, που τόσο ανάγκη έχουν οι κάτοικοι του Τριγώνου.
Να στελεχωθούν τώρα όλα τα αγροτικά Ιατρεία.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας

Προσκαλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας σε Ειδική Συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74...