fbpx
28.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Φίλοι γονείς, συνεργάτες μας εκπαιδευτικοί , η ανάγκη για:

-Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά στη γενική και ειδική εκπαίδευση και αγωγή ΟΛΩΝ των παιδιών μας

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών

-Στελέχωση των σχολικών μονάδων με σχολικούς τροχονόμους, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό

-ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

-Δωρεάν σχολικές διαπαιδαγωγητικές εκδρομές, χωρίς μία δραχμή από το οικογενειακό πορτοφόλι

-Φοίτηση των παιδιών σε τμήματα 15άρια για το νηπιαγωγείο και τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού και 20άρια για τις επόμενες τάξεις (ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, δεν πρόκειται για υπερβολή)

-Εργασιακές συνθήκες και μισθούς αντίστοιχα με το έργο στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί ο εκπαιδευτικός (Θέλουν το δάσκαλο χωρίς δικαιώματα γιατί το ίδιο θα πρέπει να μάθει και στους μαθητές του.)

είναι επιτακτική .


Είμαστε δάσκαλοι και γονείς, (ελαστικά) εργαζόμενοι ή άνεργοι. Όλοι τελικά, πληρώνουμε πολλά παραπάνω απ’ ό,τι θα χρειαζόταν, αν τα πράγματα βάδιζαν σε έναν άλλο δρόμο.

Είναι αντιπαιδαγωγικό οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες να μένουν αβοήθητοι ή να αλλάζουν κάθε χρόνο εκπαιδευτικό μια και το 80% των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή είναι συμβασιούχοι, ενώ οι μαθητές που έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης να αναγκάζονται να μοιράζονται τον δάσκαλό τους με άλλα 2-3-4 ακόμα και 5 παιδιά!

Είναι πισωγύρισμα να υπάρχουν κενά σε ειδικότητες ή σε δασκάλους ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και να μην καλύπτονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό ή να συγχωνεύονται π.χ. στη Δευτεροβάθμια διαφορετικά αντικείμενα, όπως η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία και τελικά «όλοι να τα διδάσκουν όλα».

Για όλα αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί- γονείς- μαθητές. Να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Με κοινό οργανωμένο αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών, με συσπείρωση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών και των γονιών που παλεύουν για τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό σχολειό. Θα είμαστε παρόντες και καλούμε όλους τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουμε τη συναυλία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρούπολης “Γεώργιος Βιζυηνός» σήμερα Τετάρτη 28/3/2018 και ώρα 19:00 μ.μ.μπροστά στο Δημαρχείο.

Κάλεσμα τουΣυλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης στις συγκεντρώσεις – κινητοποιήσεις στις 28 και 30 Μάρτη

  • Αλεξανδρούπολη: Μπροστά στο Δημαρχείο,Τετάρτη 28/3, 7μ.μ.

  • Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, Παρασκευή 30/3, 13:30μ.μ.

Φίλοι γονείς

Το ζήτημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων με μόνιμους διορισμούς αφορά πρώτα και κύρια τη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε μια πραγματικά δωρεάν Παιδεία, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών της, θα τα στηρίζει και θα τα προετοιμάζει ουσιαστικά για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς περικοπές σε εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία. Η Παιδεία, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα, μπαίνει στην «κλίνη του Προκρούστη» για να πιαστούν κάποιοι στόχοι και κάποια ματωμένα πλεονάσματα.

Οι κυβερνώντες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κρύψουν και να εξαφανίσουν τις τεράστιες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, βαφτίζοντας το κρέας – ψάρι. Ας θυμηθούμε τη μείωση των διδακτικών ωρών και την επί της ουσίας κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις, την κατάργηση μαθημάτων, την υπονόμευση δομών, όπως τα εργαστήρια, το χτύπημα των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών, την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, το κλείσιμο Τμημάτων Ένταξης, το κλείσιμο Νηπιαγωγείων …και είναι μακρύς ο κατάλογος ακόμα!

Όλες αυτές οι αλλαγές πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ειδικά όσων προέρχονται από πιο φτωχές οικογένειες.

  • Γιατί είναι σοβαρό μορφωτικό πρόβλημα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ να γίνεται μάθημα σε αίθουσες κλουβιά με μαθητές στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, με 25 νήπια σε μια αίθουσα ή με 28 μαθητές στο Γυμνάσιο – Λύκειο. Να γιατί ζητάμε 15 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγείο και Α, Β Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις και ακόμα λιγότερο αριθμό σε κατευθύνσεις και εργαστήρια για να γίνεται πιο ουσιαστική δουλειά με τα παιδιά. Να γιατί χρειάζονται πιο πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

  • Γιατί είναι μεγάλο μορφωτικό πρόβλημα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ το ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό να συρρικνώνονται, να μην έχουν υποδομές και να διαμορφώνουν το πρόγραμμα με ό,τι περισσεύει από το πρωινό πρόγραμμα. Να γιατί ζητάμε ολοήμερο σχολείο, με διευρυμένη χρονική λειτουργία, δωρεάν σίτιση με πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού και όλες τις ειδικότητες

  • Γιατί είναι μεγάλο μορφωτικό πρόβλημα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες να μένουν αβοήθητοι ή να αλλάζουν κάθε χρόνο εκπαιδευτικό μια και το 80% των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή είναι συμβασιούχοι, ενώ οι μαθητές που έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης να αναγκάζονται να μοιράζονται τον δάσκαλό τους με άλλα 2-3ακόμα και 4 παιδιά! Είναι πρόβλημα για τις λαϊκές οικογένειες να αναζητούν στήριξη σε πανάκριβες ιδιωτικές δομές λόγω των τεράστιων ελλείψεων του Δημόσιου Σχολείου. Να γιατί ζητάμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή.

  1. Γιατί είναι πισωγύρισμα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ να υπάρχουν κενά σε ειδικότητες ή σε δασκάλους και να μην καλύπτονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό ή να συγχωνεύονται π.χ. στη Δευτεροβάθμια διαφορετικά αντικείμενα, όπως η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία και τελικά «όλοι να τα διδάσκουν όλα». Να γιατί ζητάμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.

  • Γιατί είναι απαίτηση ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ οι μαθητές μας να έχουν από την έναρξη της χρονιάς καθηγητές ξένων γλωσσών στη γλώσσα που επιλέγουν, να έχουν καθηγητές οργάνων στα Μουσικά σχολεία, να δημιουργούνται τμήματα, ειδικότητες και κατευθύνσεις στα ΕΠΑΛ ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών. Να γιατί χρειάζονται εδώ και τώρα χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Τα προβλήματα που βιώνουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Μετακινούνται κάθε χρόνο από το ένα μέρος στο άλλο. Με 840 ευρώ μισθό, πρέπει να πληρώσουν ενοίκιο, διατροφή, έξοδα μετακίνησης κ.ά. Επιπλέον, καθυστερούν και οι πληρωμές της μισθοδοσίας.

Το καθεστώς των αδειών είναι απαράδεκτο. Η άδειά είναι όλη κι όλη 7 ημέρες. Η αναρρωτική 15 μέρες κι αυτές με την προϋπόθεση ότι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον 10 μέρες μετά την πρόσληψή! Ακόμα, κινδυνεύουν με απόλυση, αν κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή τους μετά το δεκαπενθήμερο. Οι άδειες μητρότητας είναι 2 μήνες πριν τον τοκετό και 2 ¼ του μήνα μετά τον τοκετό. Αντίστοιχα, η μόνιμη συνάδελφος έχει πέρα των 2 μηνών πριν τον τοκετό, 1 χρόνο άδεια μετά, με αποδοχές. Οι αναπληρώτριες δεν έχουν εξασφαλισμένο ότι θα δουλεύουν στον τόπο τους. Τι θα κάνει η αναπληρώτρια που 2 μήνες μετά τη γέννα πρέπει να μεταναστέψει ξανά στον τόπο δουλειάς της; Θα πάρει το νεογέννητο μαζί της ή θα το αφήσει πίσω; Αυτά δεν είναι ατομική υπόθεση της κάθε συναδέλφου. Η λύση είναι η εξίσωση των αδειών με αυτές των μόνιμων συναδέλφων.

Φίλοι γονείς,

Θέλουν τον εκπαιδευτικό φοβισμένο και ανασφαλή, ώστε να περνούν τον ίδιο φόβο και την υποταγή στη νέα γενιά. Δε θα το επιτρέψουμε! Η νέα γενιά ζητά ιδανικά, θέλει εκπαιδευτικό που δε θα προσκυνά!!

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα το κερδίσουμε με τους αγώνα μας! Με σύγκρουση και ρήξη απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν!

  • Το μόνο αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, και να απαντήσει αποτελεσματικά απέναντι σ΄αυτή την άθλια πραγματικότητα είναι «η άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια (πάνω από 25.000) στην εκπαίδευση»! Να μη δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου.

  • Τέρμα η κοροϊδία με την Προσχολική Αγωγή «αλακαρτ»! Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ για όλα τα νήπια-προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, με όλα τα αναγκαία μέτρα υποδομής, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί απέξω.

  • Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεση εξίσωση όλων των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων. Να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών (στέγαση, σίτιση, πάσο κ.ά.), ώστε να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες, εκπαιδευτικοί να κοιμούνται στην παραλία και μέσα σε αυτοκίνητα!!

Φίλε Γονέα,

ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ `ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο