Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
31.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΣτον Έβρο το μεγαλύτερο περιθώριο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από τους νομούς της ΑΜΘ

Στον Έβρο το μεγαλύτερο περιθώριο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από τους νομούς της ΑΜΘ

ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ: Δείτε τα περιθώρια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αγροτική γη ανά περιφέρεια

Οι δύο διαχειριστές του ηλεκτρικού δικτύου, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, δημοσίευσαν τον πίνακα με τα όρια που ισχύουν πλέον για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκτάσεις ανά περιφέρειες στην Ελλάδα.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση καθορίζεται το μέγιστο όριο συνολικής ισχύος φωτοβολταϊκών σταθμών σε αγροτική γη εντός του οποίου είναι επιτρεπτή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού ≤ 1MW σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Πιο αναλυτικά, τα όρια ανά περιφέρεια έχουν ως εξής:

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι στις Περιφέρειες στις οποίες έχει καλυφθεί το μέγιστο όριο, οι Διαχειριστές προβαίνουν στις εξής ενέργειες:

Παύουν να εξετάζουν νέες αιτήσεις χορήγησης Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης.
Απορρίπτουν τις εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης καθώς και τις αιτήσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί Αδυναμία Σύνδεσης και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για διατήρηση σε εκκρεμότητα της αίτησης για χορήγηση Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης.
Σε περίπτωση κοινών αιτημάτων απαλλασσόμενων σταθμών του άρθρου 14 του ν. 4951/2022, απορρίπτουν το αίτημα κατά το μέρος που αφορά σταθμούς, οι οποίοι προορίζονται για εγκατάσταση σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας. O αρμόδιος Διαχειριστής ενημερώνει τον αιτούντα ότι το αίτημα πρόκειται να εξεταστεί μόνο για το εναπομείναν μέρος του αιτήματος. Αιτήματα που έχουν κατατεθεί στον Διαχειριστή του Συστήματος, θα εξεταστούν μόνο εφόσον η συνολική ισχύς του αιτήματος με τους εναπομείναντες σταθμούς είναι άνω των 8 MW.
Εξακολουθούν να εξετάζουν εκκρεμή ή νέα κοινά αιτήματα ή αυτοτελείς αιτήσεις που αφορούν στις εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες, εφόσον οι σταθμοί που απαρτίζουν αυτά τα αιτήματα εδράζουν σε γήπεδα/αγροτεμάχια που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας ή εξαιρούνται κατά νόμο από τους σχετικούς περιορισμούς εγκατάστασης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη: «Έφυγε» ο Γιάννης Καντελτζής

Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Αλεξανδρούπολης καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης...

ΤΩΡΑ: Φωτιά στην Αμφιτρίτη

Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή της Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολη, ξέσπασε πριν λίγη...

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στον Βόρειο Έβρο

Στην αναστολή της κινητοποίησης των αγροτών που είχε προγραμματισθεί για σήμερα Κυριακή 13 Ιουλίου...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη φωτιά στην εταιρεία ανακύκλωσης Αλεξανδρούπολης

Κάθε μέρα και μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο. ΒΙΠΕ Σίνδου στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, εργοστάσιο...

Παρόμοια