fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος – Εγκαινίασε 2 νέες σχολικές αίθουσες στο Μεγάλο Δέρειο

- Χορηγούμενη-

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου Έβρου όπου εγκαινίασε δύο νέες σχολικές αίθουσες που κατασκεύασε το Δ’ Σώμα Στρατού με χορηγία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις καλύβες του Έβρου όπου θα διανυκτερεύσει.

Στο Μεγάλο Δέρειο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε κοντά σας, στο Μεγάλο Δέρειο, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, προκειμένου να επιτελέσουμε το έργο που περιέγραψε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού. Ένα έργο το οποίο μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως, γιατί γνωρίζουμε ότι εδώ, σε αυτό το ακριτικό χωριό, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Θράκης, όλοι φυλάττουν Θερμοπύλες.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βλέπουμε μικρά παιδιά τα οποία θα μείνουν σε αυτόν τον τόπο. Ο τόπος αυτός, από ένας τόπος απομόνωσης, θα γίνει ένας τόπος ελπίδας και προκοπής. Μαζί σας είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες.

 

Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, εγκαινιάζουμε το Δημοτικό Σχολείο, ένα σχολείο στο οποίο έγιναν εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του, με δαπάνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την καθοριστική συνδρομή των Μονάδων του Δ΄ Σώματος Στρατού, αλλά και των Εθνοφυλάκων.

 

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί για μια ακόμα φορά, ο Ελληνικός Στρατός, που είναι πάντα δίπλα στους κατοίκους της Θράκης, συμβάλλει με το κοινωνικό έργο του στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών της περιοχής. Μιας συνολικότερης αναβάθμισης της ακριτικής αυτής περιοχής.

 

Θέλω να επισημάνω σε όλους, ότι βρισκόμαστε εδώ στην ακριτική περιοχή του Μεγάλου Δερείου, για να τονίσουμε ότι η υπεράσπιση των δικαίων και αξιών ενισχύεται από τη γνώση και την παιδεία. Χωρίς πνευματική καλλιέργεια υπερισχύουν ο σκοταδισμός και η μισαλλοδοξία που παρεμποδίζουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, διαιρούν τους πολίτες και τους καθιστούν ευάλωτους σε ανιστόρητες θεωρίες και επιρροές κακόβουλων τρίτων.

 

Θέλω να γνωρίζετε, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του ακριτικού αυτού χωριού.

 

Οι συνολικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών του χωριού, περιελάμβαναν πέρα από την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του σχολείου, και τη συντήρηση 3 υδροταμιευτήρων, καθώς και τη διευθέτηση του ρέματος, ενός έργου που συνολικά αποτιμάται στις 150.000 ευρώ.

 

Επιτρέψτε μου εδώ να κάνω και μία ιδιαίτερη αναφορά – πέραν της ενεργούς προσοχής των Αρχηγών – στον πρώην Αρχηγό κ. Τελλίδη, ο οποίος βρέθηκε πρώτος εδώ κοντά σας και μαζί σχεδιάσατε το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα.

 

Είναι γνωστό, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αρωγός στους Έλληνες πολίτες, έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, σε διάφορες ακριτικές περιοχές, στη Θράκη και στα νησιά μας, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες. Έτσι, αξιοποιώντας εθνικούς  πόρους και μέσα του Στρατού, αναβαθμίζουμε παραμεθόριες περιοχές.

 

Οι δράσεις μας εστιάζονται και στην ανακατασκευή σχολείων, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας ότι η βέλτιστη επένδυση είναι αυτή που εστιάζεται στα παιδιά και στη νέα γενιά μας.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, δείχνοντας έμπρακτα την μέριμνά μας για τις ανάγκες των ακριτών μας, που εργάζονται καθημερινά, ακούραστα υπό αντίξοες συνθήκες, παραμένοντας στις προγονικές τους εστίες.

 

Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρώ το Γενικό Επιτελείου Στρατού, τον Αρχηγό, τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες, τους εθνοφύλακες, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους πολίτες, με όλους εσάς για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλατε. Συνεχίζουμε μαζί το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με τη δύναμη των πολιτών.

 

Θέλω να διαβεβαιώσω τα στελέχη της Φρουράς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είμαστε δίπλα σας και θα παραμείνουμε, εντείνοντας τις προσπάθειες για καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς.

 

Να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι όσοι περνούν από εδώ, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, στρατεύσιμοι δεν ξεχνούν τη Θράκη και δεν θεωρούν ότι η Θράκη είναι μακριά.

 

Είναι αλήθεια ότι η Θράκη, για πολλά χρόνια, ένιωσε την απομόνωση και σε αυτό φταίμε. Θέλω εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, εκ μέρους όλων, να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη, ιδίως στους μεγαλύτερους, που ζήσατε δύσκολες στιγμές και να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η εποχή τελείωσε.

 

Θα κοιτάξουμε με όση δύναμη μας δίνει το υστέρημα του ελληνικού λαού, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, να αποκαταστήσουμε αυτά τα οποία δεν έγιναν τόσα χρόνια.

Να σας διαβεβαιώσω, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τους κατοίκους.

 

Εύχομαι στα παιδιά καλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς, εύχομαι στους δασκάλους καλή συνέχιση του έργου που επιτελούν και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους γονείς που είναι σήμερα εδώ, όπως και όλους τους κατοίκους του Μεγάλου Δερείου για τα εγκαίνια αυτού του σχολείου.

Μακάρι να εγκαινιάζουμε σχολεία, να έχουμε βαπτίσεις και γάμους σε αυτή την περιοχή περισσότερες από αυτούς που χαιρετάμε, γιατί έχει σημασία αυτός εδώ ο τόπος να μπορέσει πάλι να ανθίσει.

Να έρθει πάλι η προκοπή, η πρόοδος και η ευημερία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, που έχετε αγκαλιάσει τόσο όλοι σας, να ξέρετε ότι θα είναι δίπλα σας.

Εμείς θεωρούμε ότι η αγάπη την οποία δείχνετε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αγάπη που ανταποδίδουν με αυτό τον τρόπο.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο