Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
32.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΣτον "αέρα" η διακήρυξη του έργου βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε οδούς του...

Στον “αέρα” η διακήρυξη του έργου βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε οδούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Στον ‘αέρα’ η διακήρυξη (ΜΕΙΚΤΗΣ) ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του έργου : «Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε οδούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης» με εκτιμώμενη αξία 1.612.903,23 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Η συνοπτική Περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης.

Ο σχεδιασμός η κατασκευή ενεργών πεζοδιαβάσεων με έξυπνο φωτισμό συμπεριλαμβανομένου της ανακατασκευής του οδοστρώματος με μικρές τοπικές παρεμβάσεις και τις επαναδιαγραμμίσεις των διαβάσεων με νέα υλικά υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας, προκειμένου να αυξηθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οδού και τα πρότυπα της οδικής ασφάλειας για τους πεζούς και τους οδηγούς.

Ο σχεδιασμός για την κατασκευή μιας ολοκληρωμένης ενεργής πεζοδιάβασης περιλαμβάνει τις εξής εργασίες :

  1. Αδροποίηση της επιφάνειας του οδοστρώματος με την μέθοδο της σφαιριδιοβολής
  2. Επισκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος από ρηγματώσεις και σπασίματα κόπωσης, καθιζήσεις, ρωγμές τύπου αλιγάτορα κλπ.
  3. Εφαρμογή αντιολισθηρού τάπητα συνδυασμού εποξειδικής ρητίνης και σκληρών αδρανών ή βωξίτη.
  4. Εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εξοπλισμένα με ειδικούς ανιχνευτές κίνησης, μονάδα παραγωγής ηχητικών μηνυμάτων, προειδοποιητικούς κίτρινους αναλάμποντες φανούς προσαρτημένα πίσω από μία πλήρως ανακλαστική πινακίδα Π-21 (τύπου ΙΙ) με φθορίζον ανακλαστικό κίτρινο περιμετρικά.
  5. Εγκατάσταση ενεργών χωνευτών μεταλλικών φωτοδίοδων τύπου led, διπλής όψης, σε εγκάρσια διάταξη μπροστά από την διάβαση πεζών.
  6. Εγκατάσταση έξυπνων φωτιστικών τύπου led πάνω από την διάβαση πεζών τα οποία θα συνεργάζονται με την κεντρική μονάδα ελέγχου και αυτοματισμού.
  7. Εγκατάσταση ηλεκτρονικής πινακίδας σήμανσης ορίου ταχύτητας με εικονοστοιχεία LED υψηλής φωτεινότητας (super bright), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 12966.
  8. Εγκατάσταση αντιβανδαλιστικής κεντρικής μονάδας τύπου πίλλαρ (pillar) που θα περιλαμβάνει την μονάδα τροφοδοσίας για όλα τα επιμέρους ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, την μονάδα ελέγχου και αυτοματισμού καθώς και τους αντίστοιχους συσσωρευτές ενέργειας.
    Η ολοκλήρωση της κατασκευής των ενεργών πεζοδιαβάσεων με τα παραπάνω λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως περιγράφονται αναλυτικά και στην τεχνική περιγραφή, θα βελτιώσουν αισθητά την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά των οδηγών καθώς θα προσφέρουν την μέγιστη ορατότητα, μειώνοντας δραστικά την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, ενώ παράλληλα η περιοχή πριν από την πεζοδιάβαση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα προσφέρει την μέγιστα δυνατή αντιολισθηρότητα για βέλτιστη πέδηση κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη από το θάνατο του Άγγελου Αχτσή

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από το θάνατο του Άγγελου Αχτσή, στην ηλικία...

Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στη Θάσο – Κάηκε beach bar, εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 23.30 σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκάδι Θάσου. Σύμφωνα με...

Έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης: 21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο – Το θύμα βρέθηκε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Κάρδαμο Ροδόπης, με θύμα έναν 66χρονο,...

Θεμελίωση ναού του Οσίου Παϊσίου και κουρά μοναχού στη Νέα Βύσσα

Θεμελιώθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο πρώτος στην...

Παρόμοια