Στην Ορεστιάδα ο Φώτης Κουβέλης – Συναντήθηκε με τους γονείς των στρατιωτικών (βίντεο)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης,  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε σήμερα την Ορεστιάδα, όπου είχε συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών με τους γονείς των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Ήρθα ακριβώς για να σας δω και να σας πω ότι είναι συνεχής η προσπάθειά μας, σε πολλά και πολλαπλά επίπεδα, προκειμένου τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα.

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι συστηματική, επίμονη, η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς, πονάτε, όλοι μας πονάμε για την υπόθεση αυτή, πολύ περισσότερο εσείς.

Η διαβεβαίωσή μας, νομίζω ότι πρέπει να είναι δεδομένη προς εσάς: Ό,τι είναι δυνατόν το κάνουμε και να είστε βέβαιοι πως το κάνουμε και επίμονα και συστηματικά.

Σας έχει μιλήσει και ο Αρχηγός, οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των παιδιών στην πατρίδα», είπε στους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Οι γονείς,  εμφανώς καταβεβλημένοι, δήλωσαν πως είδαν και αγκάλιασαν τα παιδιά τους και πως είναι καλά. Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης με τον ΑΝΥΕΘΑ, η ερώτηση της μητέρας, ενός εκ των δύο “Αν ήταν δικό σας παιδί κ. Κουβέλη τι θα κάνατε. Τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε;”

Μετά τη συνάντηση παρέθεσε συνέντευξη τύπου στην οποία ο Φώτης Κουβέλης μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι σε μία συνεχή προσπάθεια προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα.

Παράλληλα τόνισε πως ” η χώρα μας είναι μια χώρα ειρηνική, υπηρετεί την ειρήνη αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει συγκεκριμένα, σταθερά και σθεναρά ότι υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα  τα οποία προκύπτουν μέσα από τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

Η χώρα μας υπηρετεί με σταθερότητα την ειρήνη, αποκρούει τις οποιεσδήποτε εντάσεις προκαλούνται από την γείτονα χώρα και δεν μετέχει στην κλιμάκωση αυτών των εντάσεων.

Με την ταυτόχρονη και επαναλαμβανόμενη θέληση μας, προστατεύουμε, υπηρετούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.